Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Pellegrini Lučanský
Kassa/Pozsony |

A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait, minden törvénysértő ellen el fog járni, ahogy annak egy demokratikus országban történnie kell. Ezt pénteken jelentette ki Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő Kassán, miután rendőrtisztek társaságában találkozott a helyi gazdákkal. Hozzátette: az elmondottakat a rendőrség képviselői is egyértelműen leszögezték.

 

„Mindent elkövetek annak érdekében, hogy felelősségre vonják azokat az állami hivatalnokokat és állami szerveket is, akik vagy amelyek nem úgy járnak el, ahogy elő van írva nekik” – mondta a kormányfő, hozzátéve: a helyi hatáskörű mezőgazdasági szervezetek esetében is kész az „alapos és határozott” személyzeti intézkedésekre, amennyiben bebizonyosodik, hogy nem úgy működnek, ahogy kellene.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem fogja tolerálni azt, ha egy állami szerv egy földtulajdoni lap vagy egy bérleti szerződés alapján nem tudja eldönteni, ki jogosult, és ki nem jogosult a támogatásra. Hozzátette: meg kell vizsgálni, hogy például az Agrárkifizető Ügynökség regionális hivatalai megfelelően működnek-e, a problémákat pedig orvosolni kell.

 

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány szerint először a konkrét esetekre kell megoldást találni, hogy rendszerszintű előrelépés történhessen. Hozzátette: csak a konstruktív eszmecsere vezet megoldásokhoz, ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a gazdák a kassai kerületi rendőrkapitányhoz fordulhatnak. Szükség esetén Lučanský nem fogja útját állni az ellenőrző intézkedéseknek, illetve a felelősségre vonásoknak sem.

Az elégedetlen gazdák kilátásba helyezték, hogy február 18-án traktorokkal indulnak Pozsonyba, ahová február 19-én érkezhetnek meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?