Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Nánai út
Párkány |

Útfelújítás miatt február 18-tól (hétfő) április 26-ig (péntek) ismét teljes útzár lesz a Nánai úton. Az autók és autóbuszok csak terelő útvonalon közlekedhetnek. A behajtási tilalom nem vonatkozik az adott zóna lakóira, az áruszállítást, karbantartást, javítást és egyéb szolgáltatást végző cégekre, valamint azokra, akiknek garázsuk vagy vállalkozásuk van itt.

A Párkányt és Nánát összekötő I/76-os út rekonstrukciója tavaly márciusban kezdődött. Mivel első osztályú állami út, karbantartása a Szlovák Útkezelő Vállalat feladata. Ők írták ki az uniós támogatásból megvalósuló beruházás közbeszerzését is, amit a Cesty Nitra részvénytársaság nyert meg. A felújításról szóló megállapodást 2017. december 20-án írták alá. Az 1,7 millió eurós beruházási terv az út 913 méteres szakaszának felújítását illetve kiszélesítését, egy körforgalom, két buszmegálló és kerékpárút építését tartalmazza. A meglevő járdák rekonstrukcióját, a hiányzó járdaszakaszok pótlását, illetve új parkolóhelyek kialakítását a város vállalta.

A város honlapján közzétett közlemény szerint más útvonalat jelöltek ki a három méternél alacsonyabb személygépkocsik és teherautók és a három métert meghaladó járművek számára.

A Komárom, illetve Érsekújvár felől Zselíz és Léva irányába tartó három méternél magasabb járművek a következő útvonalon közlekedhetenek: a Vasúti sorról az I/63-Gyártelepi útra kell kanyarodni, majd az I/63-Istenhegyi úton, az I/63-Jesenský utcán, a Széchenyi és a Sobieski utcán, illetve a Garamkövesdi úton kell haladni a II/564-os és a Bekötő út kereszteződésig. A Bekötő úton továbbhaladva lehet eljutni az I/76-os és a Nánai út kereszteződésig. Fordított irányban ugyancsak ezen az útvonalon kell közlekedni.

A Komárom illetve Érsekújvár felől a városközpontba és Ipolyság felé közlekedő három méternél alacsonyabb személy- és teherautók számára a követező útvonalat jelölték ki: a Vasúti soron majd az I/63-as úton haladva a Téglagyári út kereszteződésében a Téglagyári útra kell kanyarodni. Ezen tovább az I/76-os út kereszteződéséig, majd az I/76-os úton a II/564-os és a Bekötő út kereszteződésig kell menni. A II/564-Bekötő úton a Garamkövesdi útig kell haladni. Itt jobbra térve a Garamkövesdi úton haladva a városközpontba lehet eljutni, balra térve a II/564-es jelzésű úton Ipolyság felé lehet tovább menni. Fordított irányban is ezen az útvonalon lehet közlekedni.

A Léva illetve Zselíz felől Érsekújvár vagy Komárom irányába közlekedő három méternél alacsonyabb járműveknek Nána irányába kell haladni, majd az I/76-Nánai út és a III/1519-Téglagyári út kereszteződésében a III/1519-es jelzésű útra kell térniük. Ezen továbbhaladva juthatnak el az I/63-as jelzésű úttal való kereszteződésig. Fordított irányban is ez az útvonal érvényes.

A Léva illetve Zselíz felől Ipolyság irányába tartó három méternél alacsonyabb járművek mindkét irányban a következő útvonalon haladhatnak:  Zselíz felől Nána irányába tartva az I/76-Nánai út és a II/564-Bekötő út kereszteződésében a II/564-Bekötő útra kell térniük. Ezen továbbhaladva jutnak el a Garamkövesdi útig, ahol balra térve a II/564-es jelzésű úton haldhatnak tovább Ipolyság felé.

Mivel az autóbuszok már több hónapja terelőútvonalon közlekednek, menetrendi változásokkal az utasoknak nem kell számolni. Ahogy az elmúlt időszakban már megszokhatták, a buszok ideiglenesen nem szolgálják ki a Nánai út, Fő utca-posta és Bocskai utca megállókat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?