Danko nem mond le Oroszországról

Andrej Danko
Pozsony |

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke nem mond le Oroszországról. Ezt a Moszkvából Szocsiba vezető úton jelentette ki. Danko arra a kérdésre válaszolt így, amely azt firtatta, vajon oroszországi látogatása által nem húzza-e Szlovákiát kelet felé. Ilyen aggodalmaknak korábban az ellenzék adott hangot.

„Én nem engedem el az orosz témát. Hiszen hova máshova kellene járniuk a vállalkozóinknak, hol máshol kellene piacot keresniük? Hol máshol kellene működnünk és tapasztalatokat szereznünk, ha nem Oroszországban? Az isten szerelmére, ez egy olyan állam, ahol egymással versengenek a németek, a franciák vagy az Amerikai Egyesült Államok képviselői” – mondta Danko, hozzátéve, nem engedi, hogy ebbe beleszóljanak olyan pártok, mint a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) vagy az Együtt (Spolu).

Danko hozzátette: oroszországi látogatására nem úgy tekint, mint elhajlásra Szlovákia politikai irányvonalától, még akkor sem, ha egy nappal azután kerített rá sort, hogy Pozsonyba (Bratislava) látogatott Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A házelnök ennek a látogatásnak a lebonyolításával kapcsolatban kifogásainak adott hangot.

„Szlovákiának jó kapcsolatokat kell ápolnia az Egyesült Államokkal is. Én egy kicsit többet tettem ezért, mint mindazok, akik tegnap lepacsiztak Pompeo úrral, beleértve a külügyminisztert és mindenki mást a Globsectől” – mondta a házelnök.

Danko azt is nehezményezte, hogy a kormányfőt nem kísérte el a találkozóra Peter Gajdoš védelmi miniszter, aki „sokkal többet tett az Egyesült Államok és Szlovákia kapcsolataiért, mint mindenki más összesen” – zárta a házelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?