Az internetes zaklatásról az alapiskolákban

rendőri előadás
Galánta |

Múlt héten több ismeretterjesztő, megelőző előadást tartott a Galántai Járási Rendőrkapitányság szakembere a járásbeli óvodásoknak és alapiskolásoknak. Az internetes zaklatásról is beszéltek a gyerekekkel.

Jókán a közúti közlekedési szabályaival ismertették meg az óvodásokat. Dáša Kollárová, a rendőrkapitányság megelőzéssel foglalkozó munkatársa egyebek mellett arról kérdezte a gyerekeket, milyen elemeket kell felszerelni a kerékpárra és hogyan lehet biztonságosan közlekedni az utakon. A szakember több fényvisszaverő eszközt is megmutatott a gyerekeknek, akik megtanulhatták a segédeszközök használatát, és a közúti közlekedés szabályait is átismételték. Két galántai járásbeli alapiskola diákjainak a biztonságos internethasználatról tartott előadást Kollárová. A személyi adatok védelme és a közösségi médiától való függőség volt a panelbeszélgetés központi témája. „A diákoknak bemutattunk egy rövid történetet, amelyben az osztályban lejátszódó internetes zaklatáson volt a hangsúly. Utána beszélgettek az internetes zaklatás különböző formáiról, valamint a megfelelő védekezésről” – tájékoztatta lapunkat Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A diákok a foglalkozást követő gyakorlaton felmérhették, hogy a jelek alapján felismerik-e, ha diáktársuk internetes zaklatás áldozata lett. Kollárová kiemelte, hogy ilyen esetekben minden gyerek hozzáállása mérvadó. „A zaklató cselekvésének követése, támogatása, vagy az elfogulatlan megfigyelés is tragikus következményekkel járhat” – figyelmeztet a rendőrség. A szakember arra is felhívta a diákok figyelmet, hogy vékony a szórakozás és a bántalmazás közötti határ. Az internetes zaklatás, annak terjesztése és támogatása kihágásnak vagy bűncselekménynek minősülhet. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?