Csőtörés tartotta sakkban a párkányiakat

csőtörés
Párkány |

Tegnap víz nélkül maradt több párkányi háztartás. Sok helyen reggeltől késő estig ivóvíz helyett sárgásbarna lé folyt a csapokból. Hivatalos tájákoztatást arról, hogy mi történt, a víz elszíneződése jelenthet-e egészségügyi kockázatot és ez az állapot meddig fog tartani, sehol nem lehetett olvasni.

Szórád Györgytől, az Enerbyt lakáskezelő vállalat igazgatójától megtudtuk, hogy a problémát egy csőtörés okozta, melynek részleteiről a Nyugat-Szlovákiai Vízművek adhat tájékoztatást. Telefonon kerestük meg a vízművek párkányi és érsekújvári központját, ahol megerősítették, hogy valóban eltört egy fővezeték. Azt, hogy pontosan hány háztartás maradt emiatt víz nélkül, nem tudták megmondani. A kérdésre, hogy a víz elszíneződése jelenthet-e egészségügyi kockázatot, azt válaszolták, hogy nincs ok aggodalomra. Közölték, hogy a sárgásbarna színt a csövek faláról leoldódó rozsda okozza. Azt tanácsolták, hogy a háztartások addig folyassák a vizet, amíg újra átlátszó lesz. A kérdésdre, hogy a fogyasztóknak ilyen esetekben jár-e kártérítés, nem válaszoltak. Dudás Ágnestől, a városi hivatal sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a város honlapjára azért nem került fel ezzel kapcsolatos tájékoztatás, mert a vízművektől nem kaptak hivatalos megkeresést és erre vonatkozó kérést.

Hivatalos és pontos információkért telefonon majd e-mailben felvettük a kapcsolatot a Nyugat-Szlovákiai Vízművek nyitrai vezetőségvel is. Szerettük volna megtudni, hogy ilyen esetekben hogyan tájékozatják a lakosokat, hogy Párkányban a csőtörés miatt hány háztartás maradt víz nélkül, hogy valóban veszélytelen-e az ivóvíz sárgásbarna elszíneződésse, hogy mennyi víz folyt el a csőtörés miatt és hogy ki fogja megfizetni, de egyelőre nem érkezett válasz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?