Megint kikapott a Vidi, tovább nőtt a Fradi előnye

NB I

A Diósgyőr ellen is vereséget szenvedett hazai pályán a Vidi, míg a Ferencváros a 93. percben vesztett két pontot az Újpest elleni derbin. Ez történt a labdarúgó NB I 20. fordulójában. 

Pontot mentett az Újpest

Csaknem kilencezer néző és fantasztikus hangulat várta a Szusza-stadionban az Újpest és a Ferencváros játékosait. A Fradi gyorsan vezetést szerzett, majd ráült az eredményre a kapura teljesen veszélytelen hazaiak ellen. A lila-fehérek egyetlen kaput eltaláló lövésére a 93. percig kellett várni, igaz, Simon Krisztián közeli próbálkozása egy pontot ért az újpestieknek. A hazaiakon kívül leginkább Fehérváron örülhettek az eredménynek, hiszen így „csak” 9 pont a Vidi hátránya a Fradi mögött. 

A meccs hőse Simon Krisztián volt, aki az elmúlt három évben több mint 800 napot hagyott ki súlyos sérülések miatt. „Az utolsó sérülésem után 11 hónapig nem játszhattam, így erőnlétileg még messze nem vagyok a csúcson. Az volt a feladatom, hogy a végén egy kis lendületet vigyek a csapat játékába, szerencsére ez kiválóan sikerült. Nagyon régen szereztem már gólt, ilyen fontosat pedig még régebben. Megérte szenvedni az edzőteremben és a pályán, most valamit visszakaptam az élettől a sok sérülésért. Nagyon boldog vagyok, bevallom, megkönnyeztem a gólomat” – mondta a lefújást követően az újpesti szélső.

Szergej Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője nem volt túlságosan csalódott az egy szerzett pont után. „Az Újpest megérdemelte a gólt és a döntetlent, annak ellenére, hogy nekünk több lehetőségünk volt a 90 perc során. Jó meccset játszottunk, a korai találat talán túlságosan megnyugtatott minket. Ugyan az utolsó pillanatokban csúszott ki a két pont a kezeink közül, de így is növelni tudtuk előnyünket a tabellán” – összegzett az ukrán mester. 

Kettőből semmi

A Vidi számára létfontosságú lett volna a három pont begyűjtése a bennmaradásért küzdő Diósgyőr ellen, hiszen az első tavaszi fordulóban a Puskás Akadémiától sima vereséget szenvedtek a fehérváriak. Marko Nikolics csapata jól kezdte a meccset, megszerezte a vezetést, a miskolciak azonban a szünetig megfordították a mérkőzés állását. A második játékrész elején Huszti Szabolcs egyenlíthetett volna, de a Pátkai Máté lerántásáért megítélt büntetőt a kapufára rúgta. A DVTK hősiesen védekezett, és győzelmével a forduló legnagyobb meglepetését okozta. 

Marko Nikolics az újabb vereség ellenére sem neheztelt játékosaira. „Sok helyzetünk volt, de egy kivételével ezeket nem tudtuk kihasználni. Jól játszottunk, a játékosaim mindent megtettek, de most sem volt szerencsénk. Úgy tűnik, hogy az elmúlt másfél év sikereiért most kell megfizetnünk a számlát” – mondta a Vidi szakvezetője. 

Fernando Fernández, a Diósgyőr vezetőedzője úgy látja, csapatának van tartása. „Tudtuk, hogy csak tökéletes helyzetkihasználással van esélyünk a győzelemre. A sikerhez kellett egy kis szerencse is, hiszen, ha Huszti belövi a 11-est, nem biztos, hogy megnyerjük a találkozót. Bebizonyítottuk, hogy a legjobb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt” – mondta a spanyol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?