Két EP-képviselőt szeretne az MKP

mkp
Pozsony |

Teljes listát állított a Magyar Közösség Pártja a májusban esedékes EP-választásra. 

A listát a jelenlegi EP-képviselő, Csáky Pál vezeti. Az Országos Tanács titkos szavazással döntött a jelöltekről. A második helyről a párt korábbi elnöke, Berényi József indul. A további jelöltek: Horony Ákos, Tárnok Balázs, Mag Fodor Enikő, Nagy Dávid, Gergely Papp Adrianna, Huďár Zoltán, Baranyai Zsolt, Mészáros Annikó, Környi Zoltán, Hajdók Bence, Várady Tamás, Bartalos Szerencsés Lilla. Menyhárt József pártelnök szerint meggyőződésük, hogy két politikus is kijuthat Brüsszelbe. „Minden jelöltnek jó esélye van arra, hogy szavazatokat gyűjtsön.

Az Országos Tanács ma erős, közös, együttindulásról döntött”

– mondta Menyhárt József. 

Csáky Pál szerint az MKP a lehető legjobb listát tette le a választópolgárok elé. A jelenlegi EP-képviselő intenzív kampányt ígért, s azt, hogy mindent elkövetnek azért, hogy a pártnak az elkövetkező időszakba két EP-képviselője legyen.

Berényi elmondta, hogy a listaállítás előtt egyeztetettek Csáky Pállal.

Felajánlottam, hogy elfogadom a második helyet, nem az a cél, hogy egymást győzzük le, hanem az, hogy érvényre juttassuk Brüsszelben is a felvidéki magyarság akaratát, érdekképviseletét megjelenítsük

 – mondta Berényi, aki szintén biztos abban, hogy az MKP brüsszeli mandátumának számát programjukkal és jelöltjeikkel növelni tudják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?