Petra Vlhová ezüstérmes kombinációban

Petra Vlhová

Három század másodperc hiányzott Petra Vlhovának a győzelemhez, ennyivel ért el jobb időt a svájci Wendy Holdener, aki megvédte címét kombinációban az Aréban zajló alpesisí-vb-n. Ez az első szlovák érem egyéni számban a világbajnokságok történetében.

Petra Vlhová nem titkolta, hogy a legnagyobb esélyesnek tartott Mikaela Shiffrin távollétében érmet akar szerezni kombinációban. Be is tartotta a szavát. A lesiklásban várakozáson felül teljesített, pedig speciálisan nem készült a királyi számra – csupán három edzés volt mögötte –, mégis nyolcadikként ért célba, mindössze 7 tizeddel maradt el a legjobb időt elért osztrák Ramona Siebenhofertól, és 3 tizeddel a favorizált Wendy Holdenertől.


„Bevallom, arra számítottam, hogy legalább egy másodperces lesz a hátrányom a legjobbakra. Nagyon örülök, hogy a nehéz körülmények között ilyen jó időt értem el, így a vártnál jobb pozícióban várom a műlesiklást” – nyilatkozta jókedvűen a lesiklást követően a 23 esztendős Petra Vlhová.


A villanyfénynél rendezett műlesiklásban sokáig a kanadai Roni Remme állt az élen, ám ő csak a 28. volt lesiklásban. Aztán jött Petra Vlhová, és a várakozásnak megfelelően átvette a vezetést. Ezt követően Wendy Holdeneren volt a világ szeme, aki három tized másodperces előnyéből három századot megőrzött, s ez végül elég volt a címvédéshez. Pedig az utolsó részidőnél még holtversenyt mutatott az óra. 
„Elégedett is vagyok, még kicsit szomorú is. Rendkívül szoros versenyben Wendy megelőzött. Összességében örülök, hiszen ez az első érmem világversenyen. Egyáltalán nem volt nehéz a műlesiklópálya, de sajnos hibáztam, így elúszott a győzelem. De nem búslakodom, hiszen ezüstérmes lettem” – jelentette ki Vlhová.


Úgy tűnik, hogy ez volt a szám hattyúdala, mert a következő világbajnokságon várhatóan a kombinációt az egyre népszerűbb párhuzamos műlesiklás váltja fel a programban. ⋌(sz. z., TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?