Véget ért a provizórium Szencen

sc

A szenci képviselő-testület szerdai ülésén elfogadta a plénum a város költségvetését. Bő két hónap után véget ért a költségvetési provizórium Szencen.

A képviselők harmadszor tárgyaltak a város büdzséjéről, a héten módosításokkal sikerült elfogadni a decemberben előirányzott költségvetést. A keret 26 515 504 euró bevétellel és 26 495 504 euró kiadással számol, így pozitív számokkal gazdálkodhat a város.

Németh Gabriella, az MKP-frakció elnöke lapunknak elmondta, kompromisszumos megoldás született. „A költségvetésben szereplő prioritások a képviselők kilencven százalékának választási programjában is megjelentek. Ezért az elfogadott büdzsé nem az egyes klubok, hanem az egész testület sikere” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

A befektetési tervek között szerepel a rendelőintézet bővítését célzó projekt előkészítése, amelyre az eredetileg tervezett 25 ezer euró helyett 40 ezer eurót különítettek el. Egyéb projektek is bekerültek a költségvetésbe, a Malom utcai szlovák alapiskola bővítésére 30 ezer, a sportközpont kialakításához szükséges tanulmány elkészítésére 40 ezer, a közlekedési tanulmányra 70 ezer eurót szán a város. Németh elmondta, hogy a tervek között szerepel a Szenczi Molnár Albert Alapiskola épületének szigetelése és felújítása. A képviselők félmillió eurót hagytak jóvá a terv megvalósítására a város tartalékalapjából, de megpróbálnak támogatást szerezni a munkára.

„Nyolc év után legalább néhány észrevételünket elfogadták. Sok takarékossági javaslatunk volt, de csak egyet sikerült elfogadtatnunk, nem különítettünk el pénzt a TV Senec támogatására” – írta a közösségi portálon Mária Hudáková, a Senec Moje Mesto frakció tagja. A helyi magántelevíziónak audiovizuális propagációra adott volna pénzt az önkormányzat, de végül nem fogadták el a javaslatot.

A város már évek óta próbálja bővíteni a szennyvíztisztító állomás kapacitását, Németh Gabriella rámutatott, hogy enélkül nem tudják megvalósítani a tervezett beruházásokat, ugyanis több épületet már nem lehetséges rákapcsolni a tisztítóállomásra. A város a környezetvédelmi minisztériumtól kérne támogatást a munkára, de a Pozsonyi Vízművek segítségére is számítanak. „Szakaszokban növelnénk a víztisztító állomás befogadóképességét. Ha sikerül, akkor idén és jövőre összesen 3 millió eurót fordítanánk a projektre” – zárta Németh Gabriella.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?