Négy pont és reménykedés Gútán

Gúta kézi Bandri Dániel

Tavalyi feltűnése után ősszel már pontokat is gyűjtött a gútai férfi-kézilabdacsapat az I. liga A csoportjában. Két győzelmükért négy pont járt, de akadt több bajnoki is, amikor közel álltak a pontszerzéshez.  

Gőgh Péter edzővel a téli holt idényből pillantottunk az őszre és a tavaszra.

Négy pontja van együttesének, de még mindig az utolsó helyen áll a héttagú mezőnyben. Ősszel legyőzték a Cífert és a Vajnoryt. Valós képességeiket tükrözi a négy megszerzett pont?
Lehetett volna több is, hiszen Bazinban és Stupaván is csak egy-egy góllal maradtunk alul. Fiatal védenceim helyenként még fejben nem értek meg a győzelemre. Önbizalomhiányuk a döntő pillanatokban ütközött ki. Nem feledhetjük, hogy tizenévesek csapnak össze harmincévesekkel, s ez sok hátránnyal jár a fiatalabbak szempontjából. Mindenképpen a tapasztalathiány rovására írható, hogy nincs több pontunk a bajnokságban.

Idegenben még nem jött össze semmi, sőt a Pozsonyi Kézilabda-akadémiától hatvan gólt kaptak, amivel kuriózumként a sportnapilap is foglalkozott. Véletlen kisiklás volt az a mérkőzés?
Fekete napunk volt, semmi sem sikerült. Pontosabban a góllövéssel nem volt baj, hiszen harminckét találattal meccset lehet nyerni. Aznap azonban a kapusunk és a védekezésünk is nulla volt. Tizenkét-tizenhárom méterről dobálták a hazaiak a gólokat. Ezután jelentkezett nálunk a pozsonyeperjesi Juhos Gábor, aki a DAC-ban is megfordult. Kapusként sokat segített nekünk, teljesítménye az eredményességünkben is megmutatkozott. Feljavult gólerősségünk is, mikor két átlövőnk, Jaroslav Petráš és Bandri Dániel beépült a csapatba.

Február derekán folytatódik a bajnokság. Mivel telt el a január?
Tart a felkészülés, de nincsenek jó híreim, mert az imént említett két erős átlövő már nincs velünk. Bandri a németországi III. ligába szerződött, Petráš pedig visszament Malackyba. Hiányuk nagy gondokat okozhat fiatal csapatomban. Szerencsére Hamran Marcell és Reicher Richárd már felépült, az érsekújvári Boris Kele próbajátékon van nálunk, s ígéretet kaptam a vágsellyeiektől, hogy jó kapcsolataink révén érkezhetnek tőlük vendégjátékosok. Lassan alakul a keret, fiataljaink természetesen maradtak. 

Elmozdulnak tavasszal az utolsó helyről?
Nagyon szeretnénk. Két átlövőnk nélkül azonban nehéz lesz. Gólerősségükön kívül igazi támaszai voltak a csapatnak, már puszta jelenlétük önbizalom-növelő hatást keltett. Reicher részben felvállalhatja szerepkörüket. Még két forduló van hátra az alapszakaszból: Cíferben játszunk, majd a baziniakat fogadjuk. Két győzelemmel akár az ötödik helyet is elcsíphetjük az alsóházi rájátszás előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?