Veszélyben Hamšík kínai átigazolása

Hamšík

Már szinte biztosnak tűnt, hogy Marek Hamšík a Napoli futballcsapatából a kínai Talien Jifanghoz igazol. Szerdán este aztán jött a fordulat: a nápolyiak felfüggesztették a tárgyalásokat, mivel a kínaiak máshogy akartak fizetni a megbeszéltekhez képest.

„A Napoli úgy döntött, hogy felfüggeszti Marek Hamšík kínaiakhoz való eladását, mert a fizetési eljárás nem egyezett meg azzal, amiben korábban megállapodtunk” – írta szerdán az olasz klub a hivatalos Twitter-oldalán. 


A nápolyi gárda későbbi, angolul kiadott kommünikéjében már úgy fogalmazott, hogy a transzfert csak késleltetik. Így az üzlet még bekövetkezhet, esetleges másik kínai csapattal is, mivel az ottani átigazolási piac február 28-ig nyitva áll.
Érdekes lenne ezek után Hamšík maradása, mivel kedden már egy meglepetés búcsúpartit is rendeztek neki a nápolyi csapattársai…
Olasz sajtóértesülések szerint a Napoli bónuszokkal együtt 20 millió eurót kereshetett volna az üzleten, Hamšík pedig a három szezon alatt évente 9 millió eurót kapna új kenyéradójánál.


A Sky Italia azt állítja, a probléma gyökere az, hogy a Talien Jifang a következő három évben részletekben utalta volna át az összeget, a Napoli viszont ezt egyszerre szeretné megkapni. Más források szerint a kínai klub egyelőre csak féléves kölcsönjátékra venné meg opciós joggal Hamšíkot, és nyáron véglegesítenék a szerződést, ami nem tetszik az olasz egyesület vezetőinek.
A 110-szeres szlovák válogatott 2007 júliusában a Bresciától szerződött a Napolihoz, melynek színeiben 519 meccsen 121 gólt lőtt, ezzel klubrekordernek számít. Többek között a legendás Diego Maradona gólcsúcsát is megdöntötte. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?