Szegedi innováció a top 100-ban

nemesítés 1
Magyarország |

A magyar kormány innovációt támogató törekvéseivel összhangban innovációs programot indított, melynek első lépéseként száz érdekes magyar innovációt gyűjtöttek egy csokorba. A 100 legérdekesebb magyar innováció, 2018 című exkluzív kiadvány nemrég jelent meg, melybe beválasztották a szegedi Gabonakutató GK Csillag őszi búzafajtáját is.

A tavaly 232 oldalon megjelenő üzleti magazin egyedülálló Magyarországon, a bekerülő innovációk jogosulttá válnak az erre utaló jelzést, logót megjeleníteni termékeiken, szolgáltatásaikon. A szerkesztők és a zsűri szándéka szerint csak olyan innovációk számára biztosítanak megjelenést, bemutatkozási lehetőséget, amelyek amellett, hogy nagy figyelemre számíthatnak, jelentős nemzetgazdasági előnyökkel bírnak és akár nemzetközi karriert is befuthatnak.

A kiadványba bekerülő GK Csillag őszi búza 2005-ben kapott állami elismerést, és 2013–2015 között a legnagyobb területen szaporított őszi búzafajta volt, 6,7–9,2% területi aránnyal. A GK Csillag termőképessége kiemelkedő, kiváló alkalmazkodóképessége következtében stabilan bőtermő, sütőipari minősége jó, gyakran javító minőségű. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége jelentősen hozzájárul a termesztés során a növényvédelmi költségek csökkentéséhez. A GK Csillag vetőmag előállításában és forgalmazásában számos vetőmag-szaporító gazdaság vesz részt. Nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában is keresett fajta lett.

Az innovációs program második lépéseként Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökségével január 15-én a Stefánia-palotában egy jótékonysági díjátadó és gálaestre került sor, többek között a 100 innováció képviselőjének részvételével. Ezen az esten jelentették be és díjazták a top 10 magyar innovációt a szakmai zsűri döntése alapján.

Harmadik lépésként az első magyar Innoexpo innovációs kiállítás és vásárt a Hungexpo területén rendezik meg 2019. március 1–3. között.

A program célja az is, hogy folyamatosan összegyűjtse a megszülető új gondolatokat, és információkkal, kommunikációval, rendezvényekkel, befektetői és egyéb kapcsolatokkal segítse a fejlesztőket, hidat képezzen az innovátorok, a kormány és a végfelhasználók között.

Szegedi Gabonakutató

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?