La Liga - A Bilbao a Barcelonát, az Atlético a Real Madridot fogadja

Santiago Solari
Bilbao/Madrid |

Az Athletic Bilbao az éllovas Barcelonát, míg a második Atlético Madrid a harmadik Real Madridot fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság péntektől hétfőig tartó 23. fordulójának rangadóin.

 

A szezon elején gyengélkedő bilbaói együttes két hónapja kiegyensúlyozott formát nyújt, az utóbbi időszakban azonban a címvédő katalánokkal szemben nem megy a csapatnak. A két együttes a bajnokságban és a honi kupában már 179 alkalommal találkozott, a mérleg a Barcelona szempontjából kedvezőbb: 88 győzelem, 30 döntetlen és 61 vereség. Az Athleticnek pályaválasztóként pozitív a mérlege - 44-19-26 -, viszont hazai bajnoki összecsapáson legutóbb 2013. decemberben tudta legyőzni a Barcelonát. Utóbbi gárda azóta négyszer nyert, ezeken háromszor úgy, hogy gólt sem kapott.

A vendég katalánok önbizalmát csökkentheti, hogy legutóbbi két tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni: a bajnokság 22. fordulójában a Valencia távozott a Camp Nouból egy ponttal (2-2) szombaton, míg a Király Kupa elődöntőjének első felvonásán nem bírtak a Real Madriddal (1-1) szerdán.

A madridi városi rangadót a Real várja jobb formában, ugyanis a barcelonai döntetlen előtt sorozatban négyszer nyertek a La Ligában - az Atlético viszont a mezőnyben egyedüliként otthon még veretlen a bajnokságban. Diego Simeone együttese kilenc győzelem mellett kétszer játszott döntetlent a Wanda Metropolitano Stadionban.

Az Atlético és a Real 171-szer mérkőzött meg egymással a bajnokságban és a kupában, utóbbi összesítésben és vendégként is jobb mérleggel rendelkezik riválisánál. Az Atlético az előző fordulóban meglepő vereséget szenvedett a Real Betis vendégeként, városi riválisa viszont sorozatban négy bajnok sikernél tart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?