Naszvadi bronz Székelyudvarhelyen

Naszvadi bronz Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely/Naszvad |

Felért a dobogóra a naszvadi-ímelyi csapat a 16. Kárpát Medicop-kupa női kézilabdatornán, melyen már hagyományosan magyarországi és határon túli együttesek találkoztak. Egyéni díjat is hoztak képviselőink Erdélyből: Rajkó Annamáriát hirdették ki a mezőny legjobb kapusának.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy évente részt veszünk Kárpát Medicop-kupán, rendre felmérhetjük, hogy hol tartunk. Hat-hét meghatározó játékosunk nélkül, fiatal csapattal utaztunk, s azt mondtuk, ha már ilyen messzire eljöttünk – ötszáz kilométeres út vezetett Erdélybe –, akkor szerepeljünk a lehető legjobban, és jó lenne érmet hozni. Ez végül sikerült is – mondta lapunk érdeklődésére szereplésükről Miskovics György, a naszvadi-ímelyi csapat edzője. – Örülök annak, hogy védenceim felvillanásokkal is felhívták magukra a figyelmet. Tanulságos volt számukra, hogy hogyan lehet öt–nyolc perc alatt elveszteni a meccset, meg az is, hogy a vesztes mérkőzést is meg lehet fordítani. Első meccsünkön 8:8-ig tartottuk a lépést a vendéglátó Székelyudvarhellyel, aztán jöttek a kapufák, kihagyott ziccerek, és elúszott a siker. A csoportbeli folytatásban már nyernünk kellett, hogy a harmadik helyért küzdhessünk. Helytálltak a lányok, és jöhetett az Ada elleni bronzmérkőzés, melyen a tipikus szerb kézilabdával szembesültünk. Szép kezdés után felzárkózott a vajdasági ellenfél, s innentől fej fej mellett haladt a két csapat, végül sikerült egy góllal többet dobnunk. A torna nagyon jól szolgálta a felkészülést, bebizonyította a lányoknak, ha van önbizalom és akarat bennük, akkor mindenre képesek. A sikerélmény mellett a székelyudvarhelyiek vendégszeretetét is élveztük. Gyönyörű erdélyi városba látogathattunk, s a kapcsolatteremtés és -ápolás szempontjából is érdemes járni a Kárpát-kupára.”

 

Érdekes

XVI. KÁRPÁT MEDITOP-KUPA

nemzetközi női torna, Székelyudvarhely – A csoport: Székelyudvarhely– Naszvad-Ímely 33:24 (18:10), Naszvad-Ímely–Sepsiszentgyörgy 34:30 (16:14), Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgy 50:25 (24:12). B csoport: Mohács–Ada 30:16 (15:5), Mohács–Marosvásárhely 47:20 (24:12), Marosvásárhely–Ada 20:34 (8:22).

Az 5. helyért: Marosvásárhely–Sepsiszentgyörgy 36:34. A 3. helyért: Naszvad-Ímely–Ada 26:25 (13:11).
Döntő: Mohács–Székelyudvarhely 26:21 (10:10).

Végeredmény: 1. Mohács (Magyarország), 2. Székelyudvarhely (Erdély), 3. Naszvad-Ímely (Felvidék), 4. Ada (Vajdaság), 5. Marosvásárhely (Erdély), 6. Sepsiszentgyörgy (Erdély).

Díjazott – legjobb kapus: Rajkó Annamária (Naszvad-Ímely).

A második legjobb góllövő: Kósa Nikolett (Naszvad-Ímely – 24 gól, csak 2 találattal lemaradva az elsőtől).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?