Alpesi vb - Shiffrin nyerte a női szuper-óriásműlesiklást

Mikaela Shiffrin
Are |

Az esélyeknek megfelelően az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokság első számát, a női szuper-óriásműlesiklást, melyben az utolsó versenyén szereplő Lindsey Vonn nagyott bukott.

 

A kétszeres olimpiai bajnok, immár négyszeres vb-aranyérmes Shiffrin elsősorban a technikai számokban jeleskedik, ám a mostani idényben ebben a számban mind a három világkupa-viadalt megnyerte, amelyiken elindult, így ő áll a szakági pontverseny élén.

Kedden egy rövidített pályán küzdöttek a versenyzők, és Shiffrin annak ellenére is az élen végzett, hogy a pálya alsó részén nagyot hibázott.

Az érmek sorsa szoros versenyben dőlt el, a 23 éves amerikai mindössze két századmásodperccel előzte meg Sofia Goggiát, az olaszok lesikló olimpiai bajnokát és öttel a svájci Corinne Sutert.

A sportág legendás alakja, Vonn múlt heti bejelentése szerint a világbajnokság után visszavonul. Utolsó versenyén nem alakult jól az első szereplése, a pálya felső szakaszán nekiment az egyik kapunak és látványosat bukott. Az amerikai sztárt a pályamunkások szabadították ki a pályát szegélyező hálóból, majd visszaállt léceire és a közönségnek integetve lecsúszott a célba. Tervei szerint még lesiklásban áll rajthoz.

Az olaszoknak viszont jól sikerült a szuper-óriásműlesiklás, mind a négy indulójuk az első tízben végzett. Az öt osztrák közül ugyanakkor egyik sem: ketten kiestek, míg a szám címvédőjeként induló, 2017-ben győztes Nicole Schmidhofer 11. lett.

A tavalyi téli olimpián győztes cseh Ester Ledecká - akinek első számú sportága a hódeszka - 27.-ként zárt a 29 célba érő közül.

A világbajnokság szerdán a férfiak szuperóriás-műlesikló számával folytatódik.

 

Érdekes

Eredmények:

női szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:
    ----------------------------------------
   Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 1:04.89 perc
2. Sofia Goggia (Olaszország) 1:04.91
3. Corinne Suter (Svájc) 1:04.94

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?