Új komputertomográfot adtak át Érsekújvárban

Új komputertomográfot adtak át Érsekújvárban
Érsekújvár |

Új helyiségeket nyitottak, és korszerű komputertomográf berendezést adtak át kedden az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet első emeletén.

 

Az átadási ünnepségen részt vett  Andrea Kalavská egészségügyi miniszter, aki elmondta az 1,2 millió eurós CT-berendezés komoly hozadéka, hogy a korábbi gépnél jóval hatékonyabb, ötéves jótállás vonatkozik rá, és a betegek bizonyára értékelik majd, hogy csökken a várakozási idő. A komputertomográf egy körülfordulás alatt egyszerre több, összesen 256 szeletet térképez fel a vizsgált szervből néhány másodpercen belül. A kórházban az érsekújvári, vágsellyei, komáromi és lévai betegeket vizsgálják ki, így mintegy 160 ezer lakost érintenek az itteni minőségi egészségügyi szolgáltatások. Az egészségügyi tárca tőke jellegű bevételeiből tizenhárom CT-t vásároltak tizenegy szlovákiai kórháznak, az elektronikus aukció jóvoltából mintegy tizenöt millió eurót takarítottak meg a csehországi megrendelőkkel szemben, akik kevésbé korszerű gépeket vásároltak csaknem húsz százalékkal drágábban. Tavaly januárban érkeztek meg az új gépek. Az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet épületén falat kellett bontani, kivenni az ablakkereteket, hogy a daru be tudja emelni a 3,5 tonnás komputertomográfot. Az átépítési munkálatok során felújították a termeket is, ahol az egészségügyi dolgozók sokkal kényelmesebb körülmények között fogadhatják a betegeket. Az átadási ünnepségen részt vett Danczi Zoltán egészségügyi igazgató és Ľubica Bartošová gazdasági igazgató. Az érsekújvári kórházat tavaly áprilistól irányítja a két igazgató, de továbbra sincs vezérigazgatója az intézménynek.

Andrea Kalavská elmondta, az egészségügyi minisztérium egyelőre nem hirdetett újabb pályázatot erre a posztra, elégedettek a jelenlegi vezetéssel és pályázati pénzből további fejlesztéseket terveznek a kórházban.

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?