GALÉRIA: Hatalmas pompával fogadták az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápát

Ferenc pápa

Díszsortűzzel és katonai repülőgépekkel fogadták hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben Ferenc pápát, akinek személyében először látogatott katolikus egyházfő az Arab-félszigetre.

Ferenc pápa az elnöki palotában kezdte meg mindössze 40 órás látogatását. A katolikus egyházfő rövid, angol nyelvű bejegyzést írt a palota vendégkönyvébe, amelyben biztosította az Egyesült Arab Emírségek lakóit, hogy imádkozik értük. Ferenc pápa egyúttal köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért és a vendégszeretetért.

A katolikus egyházfőt, akinek gépe vasárnap késő este szállt le Abu-Dzabiban, Mohamed bin Zájid ál-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek koronahercege fogadta.

A trónörökös egy 1963-as keltezésű rendelet hitelesített, bekeretezett másolatát adta ajándékba a pápának, amelyben Abu-Dzabi akkori uralkodója földet adományozott az első emírségekbeli katolikus templom megépítésére.

A koronaherceg a Twitteren azt írta, hogy a dubaji vezetővel együtt örömmel fogadták Ferenc pápa látogatását "a tolerancia hazájában".

"Az együttműködés előmozdításáról, a párbeszéd megszilárdításáról, a toleranciáról, a békés egymás mellett élésről, valamint a béke, stabilitás és fejlődés érdekében tett fontos kezdeményezésekről beszélgettünk" - írta.

A pápa egy vallásközi konferenciára érkezett az országba, amelynek célja a vallási fanatizmus visszaszorítása az iszlám mérsékelt ágának népszerűsítésével. Útjának csúcspontja a keddi pápai mise lesz, amelyre mintegy 135 ezer embert várnak. Korábban soha nem volt példa nyilvános keresztény misére az emírségekben.

A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérő vallás gyakorlása nem minden Perzsa(Arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkező helyeken, addig Szaúd-Arábiában tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?