Porosenko hivatalosan regisztráltatta magát elnökjelöltként az ukrán választási bizottságnál

Petro Porosenko
Kijev |

Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap hivatalosan regisztráltatta magát jelöltként a március 31-i elnökválasztásra a kijevi központi választási bizottságnál - közölte a Facebookon sajtótitkára, Szvjatoszlav Ceholko.

A hivatalban lévő államfő az utolsó pillanatra hagyta a szükséges iratok benyújtását, ugyanis vasárnap volt az utolsó nap, amikor a választási bizottság még fogadott dokumentumokat jelöltektől. Regisztrációjukat február 8-án zárja le a testület - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. Február 1-jéig 28 jelöltet regisztrált a bizottság.  

Az UNIAN ukrán hírügynökség Olha Resetilova újságíró Facebook-bejegyzését idézte, aki arról számolt be, hogy Porosenko a hátsó bejáraton át közlekedett, mivel a bizottság épülete előtt megint aktivisták várták "Ki ölette meg Handzjukot?" feliratú transzparensekkel éppen úgy, mint kedden a kiállítási központ előtt, ahol az elnök bejelentette, hogy újraindul az államfői posztért. 

A 33 éves herszoni aktivista, Katerina Handzjuk tavaly ősszel halt bele sérüléseibe több mint két havi kórházi kezelést követően, korábban ugyanis egy férfi kénsavval leöntötte. A napokban derült ki, hogy a támadás megrendelésével újabban meggyanúsított, büntetett előéletű férfi egyaránt dolgozott Porosenko-párti és az elnökválasztás másik favoritjának számító, Julia Timosenko által vezetett Haza pártjához tartozó herszoni városvezetőknek.

 "Porosenko, aki a Méltóság Forradalmának eredményeként került az elnöki posztra, a hátsó bejáraton, titokban, az állampolgárok elől elbújva megy be a központi választási bizottságba beadni a dokumentumokat. Csak azért, hogy ne kelljen válaszolnia erre a nagyon kényelmetlen kérdésre" - fűzte hozzá kommentárjában az újságírónő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?