Merkel bezárja Facebook-fiókját

Berlin |

Angela Merkel német kancellár politikából való visszavonulása újabb jeleként elbúcsúzik a Facebook-fiókjától. . "Ismeretes Önök előtt, hogy már nem vagyok a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, s ezért bezárom Facebook-fiókomat" - közölte Merkel pénteki videóüzenetében.

 

A kancellár beszélt arról is, hogy tevékenységét továbbra is nyomon lehet majd követni a német kormány Facebook-oldalán, vagy az Instagram üzenetküldő szolgáltatáson.

Több mint 2,5 millió felhasználó lájkolta eddig a német kancellár oldalát, amely a 64 éves kereszténydemokrata politikusnő munkássága mellett személyes információkat is tartalmaz, így például az, hogy Richard Wagner német zeneszerző és a brit Beatles együttes kedvencei közé tartoznak. A mikroblogon osztotta meg azt az információt is,  régóta arról álmodik, hogy egyszer a transzszibériai vasúttal Moszkvából Vlagyivosztokba utazzon.

 

Merkel népszerűségét mutatja, hogy 2,5 millió követőjével megelőzte európai szövetségesét, Emmanuel Macron francia elnököt, akinek Facebook-oldalát 2,3 millióan követik, s jócskán túlszárnyalja Theresa May brit miniszterelnök 503 ezer követőjét a közösségi oldalon.

Angela Merkel október végén jelentette be, hogy befejezi pártvezetői tevékenységét, a kormányfői tisztséget pedig legfeljebb a hivatali ciklus végéig, 2021 őszéig tartja meg és utána visszavonul a politikából.

Búcsúvideójának feltöltését követő percekben különböző nyelveken, válaszbejegyzések százai özönlötték el mikroblogját. Az üzenetek jelentős része a kancellár 2015-ben hozott döntésével foglalkozott, amellyel megnyitotta Németország határait a szíriai menekültek százezrei előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?