Elégedett az Audi gyár szakszervezete

Audi
Győr/Pozsony |

Már második napja teljes erővel folyik a termelés a győri Audi gyár minden részlegén. Szerdán megegyeztek a munkáltatóval. Arra a kérdésünkre, hogy maradéktalanul teljesítették-e a sztrájkolók követeléseit, Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnökségi tagja azt válaszolta, az egész csomag elfogadása a fontos.

„Ez nemcsak a béremelésről szólt. A lojalitási és jubileumi bónuszok mellett a béren kívüli juttatásokat is emelte a vezetőség, igaz, nem olyan mértékben, ahogyan követeltük, viszont a 400 ezer forintos juttatást két évre garantálják. „Szimacsek Tibor szerint nagyon sok szolidáris megnyilvánulást és buzdítást kaptak a győriek a sztrájk ideje alatt. Egyebek közt természetesen a pozsonyi Volkswagen Modern Szakszervezetétől is. „A sok szimpátianyilvánítás mellett a pozsonyi kollégák voltak az egyetlenek, akik személyesen is eljöttek a gyárba, hogy a támogatásukról biztosítsanak bennünket. A Modern Szakszervezet elnökségi tagjai több ízben is ellátogattak a gyártelepre, az elmúlt hét alatt, ami nagyon fontos erkölcsi támaszt adott nekünk” – nyilatkozta Szimacsek. A sztrájk egyhetes időszaka alatt a szakszervezeti tagok létszáma is növekedett, 9000-ről, 9300-ra.

Michal Ambrovič, a Volkswagen Slovakia szóvivője lapunknak azt nyilatkozta, tegnap óta terv szerint érkeznek az alkatrészek és a motor komponensek a győri gyárból, és valószínűleg ma reggelre teljesen helyreáll a műszakok megszokott rendje.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?