Bénes László: „Mindenképpen külföldön akartam maradni”

Bénes László
Kiel |

Bénes László hétfőn érkezett vendégjátékra a Holstein Kiel Bundesliga II-es labdarúgócsapatához, és szerdán csereként már pályára is lépett a Heidenheim otthonában. Első tapasztalatairól és kieli céljairól is kérdeztük a doborgazi származású középpályást.

Hogyan érezte magát a pályán a Heidenheim ellen?

Kedden edzettem először a csapattal, szerdán már keretben is voltam, aminek nagyon örülök. Offenzív focit játszik a csapat, nagyon sok mozgással és sok rotációval különböző pozíciókban. 73%-ban birtokoltuk a labdát. Az első félidőben még a cserepadról figyeltem, hogy milyen stílusban játszik a csapat, figyeltem a középpályás mozgásokat. A 68. percben álltam be, 2:1-es hátránynál. Sikerült a végén kiegyenlítenünk, jól éreztem magam a pályán, élveztem a játékot. Győzni szerettünk volna, de az egy pont sem rossz.

Hogyan került pont a Kielhez? Voltak más ajánlatai is?

Volt még néhány ajánlatom a Bundesliga 2-ből, Hollandiából, Belgiumból, sőt, a Bundesliga 1-ből a Hannover is jelentkezett, a klubnal viszont edzőváltás is volt, nem nagyon megy a csapatnak, ezért nem biztos, hogy jó döntés lett volna... Számomra az volt a legfontosabb, hogy olyan csapathoz kerüljek, amely jó focit játszik, hasonló stílusban, mint a Gladbach. Fontos, hogy minél többet játsszak, fejlődjek, és persze élvezzem a focit. Úgy gondolom, hogy itt Kielben erre minden lehetőségem megvan.

Sokan abban bíztak, talán a DAC-ba jön vendégjátékra. Ennek volt egyáltalán valami esélye, voltak tárgyalások, vagy csak a szurkolók vágyálma volt?

Nem. Mindenképp szerettem volna külföldön maradni, elsősorban Németországban. Ettől függetlenül továbbra is szurkolni fogok a DAC-nak.

Mit vár ettől a fél évtől?

Ez a fél év jó felkészülés lesz arra, hogy nyártól újra Bundesligát játsszak.

Mit tudott előzetesen az új csapatáról, ismert valakit a csapattársak közül korábban?

Az új csapatból nem ismertem senkit korábban. Viszont aki otthon van a fociban, az tudja, hogy nagyon hamar be lehet illeszkedni egy csapatba. A srácok befogadtak, tehát boldog vagyok.

Mit gondol a Bundesliga 2 színvonaláról? Figyelte korábban is? Mik a Kiel erősségei és gyengéi?

A Bundesliga 2 erős bajnokság, leginkábba nagy mennyiségű futás, kemény játék, küzdés jellemző rá. Úgy gondolom, ez bennünk is megvan. A Kielről tudni kell még, hogy emellett gyors, offenzív, eredményes focit játszik. Mindig nagy százalékban birtokolja a labdát és sok helyzetet alakít ki.

A Kiel a táblázat ötödik helyén áll. Az első két csapat jut fel a Bundesligába, a harmadik pedig pótselejtezőt játszik. Mik a Kiel céljai?

Az első háromban szeretnénk végezni. Fiatal csapatunk van, mindenkinek a Bundesliga az álma.

Dieter Hecking, a Mönchengladbach edzője mivel bocsátotta útjára?

Hecking edző először nem szerette volna, hogy elmenjek Gladbachból, de fontos számomra, hogy folyamatosan játsszak, ne csak edzéseken, hanem a mérkőzéseken is fejlődjek. Sok sikert kívánt nekem, majd azt mondta: „Laci, nyáron várlak vissza!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?