Šefčovič leadta az aláírásokat, az össztársadalmi megbékélés elnöke akar lenni

Maroš Šefčovič
Pozsony |

Maroš Šefčovič államfőjelölt, aki csütörtökön adta le a parlament iktatójában az indulásához szükséges aláírásokat, az össztársadalmi megbékélés elnöke akar lenni. Šefčovič 47 aláírást gyűjtött össze a Smer-SD parlamenti képviselőitől. Az elnökválasztáson való induláshoz legalább 15 képviselő támogató aláírása szükséges.

Šefčovič a kampány alatt hat prioritásra akar hangsúlyt fektetni. Az első, hogy „emberarcú” államfő akar lenni, aki a lehető legközelebb áll az emberekhez. A második, hogy köztársasági elnökként maximálisan meg akarja erősíteni a szociális dimenziót. A harmadik prioritás, hogy egy haladó és modern Szlovákia elnökévé akar válni. „A család támogatása, a csonka családok komfortérzetének biztosítása az egyik legalapvetőbb eszköz arra, hogy megakadályozzuk az identitásvesztést Európában. Soha nem fogok aláírni olyan törvényeket, amelyek megszüntetnék az ingyenes vonatozást vagy az ingyenes ebédeket” – jelentette ki, hozzátéve: mindent megtesz azért, hogy a leendő európai munkaügyi hivatal székhelyét Szlovákiába helyezzék.

A negyedik prioritás Szlovákia elköteleződése Európa mellett, és az, hogy az ország az EU aktív és sikeres tagja legyen.

Šefčovič ötödik prioritásként az össztársadalmi megbékélés elnökévé akar válni. „Ma a társadalomnak és a politikai színtérnek - jobban, mint bármikor – arra van szüksége, hogy visszatérjen a normális politikához és kommunikációhoz. Érzékelem, hogy Szlovákia mennyire meggyengült és kimerült a politikai küzdelmekben, ami a szélsőséges politikusok malmára hajtja a vizet” – hangsúlyozta. Az elnökjelölt úgy véli, hogy Szlovákiának jelenleg olyan államfőre van szüksége, aki nem csak a politikai pártoktól való függetlenségének tud hangot adni, hanem víziót is tud nyújtani.

A hatodik prioritás Šefčovič feleségével, Helenával kapcsolatos, aki kész méltóságteljesen ellátni a first lady feladatát, és segíteni az elesetteken.

Az elnökjelölt újságírói kérdésekre csütörtökön nem válaszolt, előre jelezte, hogy csak beszédet fog mondani. Ugyanakkor ígéretet tett, hogy hétfőn (február 4.) tart egy hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen minden kérdésre választ ad. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?