Tárgyalt a brexitről May és az ellenzék vezetője

Theresa May
London |

Négyszemközti tárgyalást tartott szerdán a brit EU-tagság megszűnésének folyamatáról Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök és Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője. A Munkáspárt szóvivője "hasznosnak" és "nagyon szívélyes hangvételűnek" nevezte a találkozót.

 

May és Corbyn először tárgyalt hivatalosan a brexitről azóta, hogy a kilépés feltételrendszeréről novemberben elért megállapodást az alsóház két hete - nem kis részben  az ír-északír határ újbóli fizikai ellenőrzésének elkerülését célzó tartalékmegoldás miatt - a brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

A brexit-egyezményt a Munkáspárt is elvetette, és Corbyn eddig nem is volt hajlandó részt venni azokon a konzultációkon, amelyeket a kormányfő kezdeményezett az ellenzéki pártokkal.

Corbyn fő követelése ugyanis az, hogy May határozottan zárja ki a megállapodás nélküli brexit lehetőségét, és vállaljon kötelezettséget egy vámuniós viszonyrendszer fenntartására az EU-val.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?