Kotleba és Krajniak leadta a jelöltséghez szükséges aláírásokat

Marián Kotleba
Pozsony |

Milan Krajniak parlamenti képviselő (Sme rodina) köztársasági elnökként az emberekért szeretne tenni. Mindezt szerdán mondta a parlament épületében, miután leadta a 25 135 aláírást tartalmazó dokumentumot, amelynek köszönhetően indulhat az államfőválasztáson.

 

„Meggyőződésem, hogy a köztársasági elnök nem csak dísznek van az ország élén" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy szeretné meghálálni azok bizalmát, akik az aláírásukkal támogatták. Krajniak szerint az államfőnek tettekkel kellene bizonyítania, hogy segíteni akar. Abban az esetben, ha megválasztják, Krajniak a kampánya három fő pontját szeretné megvalósítani – a végrehajtási amnesztiát, az adóigazságosságot és a szülői bónuszt. Ezeket feltételként szabná a leendő kormányfőnek a kormányalapításhoz.

A felmérések eredményeivel kapcsolatban elmondta, hogy örül az egyre növekvő támogatottságnak. Hozzátette, hogy elsősorban nem azokat szeretné meggyőzni, akik más pártra szavaznak, hanem azokat, akik még nem döntöttek.

 

Marian Kotleba parlamenti képviselő és az ĽSNS elnöke szerdán szintén leadta az államfői jelöltséghez szükséges aláírásokat.

„Az államfői posztért való harccal a hagyományos értékekért is harcolunk. Harcba szállunk az államfői székért, mert Szlovákiának végre szlovák köztársasági elnökre van szüksége" – mondta Kotleba a parlamentben.

Kotleba azt is elárulta, hogy nem készül visszalépni más jelölt javára, mert nem akar visszaélni azoknak a bizalmával, akik aláírásukkal támogatták őt. Emellett azt is elmondta, hogy a kampányuk nem lesz intenzív. „A törvényes keretek között maradunk" – mondta. A jelöltek fél millió eurónál nem költhetnek többet a kampányra.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a holokausztról, azt válaszolta, hogy „nincs miért bocsánatot kérnünk, mert nem mi okoztuk". Azt állítja, hogy soha nem tagadta a népirtást, és szerinte mindenki érti, hogy a második világháborúban embereket gyilkoltak. „Beteg és elítélendő dolog volt" – tette hozzá.

Tisoval, az ország területén élő zsidók deportációját engedélyező elnökkel kapcsolatban kijelentette, hogy „Tiso volt az első elnökünk, az államiságunk jelképe". Arra a kérdésre, hogy csodálja-e, azt mondta, hogy amit érez, nem csodálat. „Csak józanul meg tudom ítélni a körülményeket, amelyekben a nehéz állami feladatát ellátta" – mondta Kotleba.

Az államfőválasztás március 16-án, szombaton lesz, az esetleges második forduló pedig március 30-án. A jelölteket január 31. éjfélig lehet bejelenteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?