Budapesten tárgyaltak Szlovákia és Magyarország igazságügyi miniszterei

Gál Gábor
Budapest/Pozsony |

A Eurojustot, az EU igazságszolgáltatási együttműködését koordináló ügynökségét kellőképpen be kell biztosítani, hogy megfelelően működhessen – egyezett meg kedden a budapesti találkozóján Trócsányi László, Magyarország igazságügy-minisztere és Gál Gábor szlovák igazságügy-miniszter.

 

A miniszterek szerint elfogadhatatlan, hogy a tevékenységét 2020-ban megkezdő Európai Ügyészség (EPPO) a Eurojust kárára váljon. A közlemény, amelyet a magyar igazságügyi minisztérium adott ki, a kormány honlapján jelent meg.

A miniszterek abban is megegyeztek, hogy minden intézkedésnek, amelyet az EU vagy annak tagállamai tesznek a jogállamiság működésének ellenőrzésére, objektívnek és pártatlannak kell lennie, az egyes tagállamok megítélésénél pedig nem lehet kettős mércét használni.

 

Gál megjegyezte, hogy Szlovákia a jelentős európai ügyekkel szemben mindig pragmatikus nézőpontot képvisel.

Trócsányi tájékoztatta Gált az új közigazgatási bírósági rendszerről, amelyet 2020. január 1-jén vezetnek be Magyarországon, és amely Trócsányi szerint a jogállamiságot hivatott erősíteni.

A V4-ek együttműködését a miniszterek úgy jellemezték mint erős szövetséget, amely jelentős regionális tényező az EU-ban. A találkozón az is elhangzott, hogy a V4 szlovák elnöksége azokra a tényezőkre szeretné helyezni a hangsúlyt, amelyek biztosítják a négy ország összetartását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?