Megakadályozta a koalíció Danko leváltását

Andrej Danko
Pozsony |

A kormánypárti képviselők nem tették lehetővé, hogy az ellenzék éljen egyetlen törvényes fegyverével, a bizalmatlansági indítvány intézményével. Andrej Danko (SNS) házelnök menesztését plágiumbotránya miatt kezdeményezték.

A 141 jelenlevő képviselő közül 65 támogatta a rendkívüli ülés megnyitását, 74 ellenezte, 2-en tartózkodtak. Mivel a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a programot, a rendkívüli ülés ezzel lekerült a napirendről.  Danko már korábban jelezte, hogy a koalíció nem fogja megszavazni a tanácskozás programját, s ezzel gyakorlatilag az egyetlen fegyvert, a vita lehetőségét is kivették az ellenzék kezéből.

Az ellenzék először novemberben akarta meneszteni a házelnököt, akkor még csak feltételezték, hogy csalással szerezte kisdoktori címét. Azóta a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem akadémiai szenátusából felálló bizottság kimondta, hogy Andrej Danko 74 oldalas munkájából 62 megegyezik öt szerző művével. Magyarán, az ország második legfőbb közjogi méltósága összeollózta, koppintotta kisdoktori munkáját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?