Náhlik váltja Kaliňákot a parlamentben

Peter Náhlik
Pozsony |

Peter Náhlik (Smer-SD) veszi át Robert Kaliňák (Smer-SD) helyét a parlamentben, aki a 40. parlamenti ülés elején már le is tette a képviselői esküjét.

„A becsületemre és a lelkiismeretemre esküszöm, hogy hű leszek a Szlovák Köztársasághoz. Kötelességeimet az állampolgárok érdekében teljesítem. Megtartom az Alkotmányt és a törvényeket, és minden erőmmel azon leszek, hogy azok érvényesüljenek.” Így szól a képviselői eskü, melyet a képviselő az „esküszöm“ szó kimondásával fogad el és az aláírásával hitelesít.

Náhlik nem először van a parlamentben. Nemrég még képviselő volt, de el kellett mennie a törvényhozásból, miután tavaly szeptemberben visszatért a Kormányhivatal volt vezetője, Igor Federič (Smer-SD).

Kaliňák a parlamentből való távozása után is a Smer-SD alelnöke marad. „Ez a változás lehetővé teszi a számomra, hogy többet legyek a családommal, és hogy szabadabb polgárként éljek, aki jobban és hatékonyabban tudja védeni a Smer-SD-t és a párt támogatóit az ellenzék és az egyes sajtóorgánumok felől érkező támadásokkal szemben” – írta nemrég Kaliňák a közösségi oldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?