Menyhárt József leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat

Menyhárt József
Pozsony |

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (SMK) elnöke hétfőn leadta az elnökjelöltséghez szükséges aláírásokat a parlamentben. 26 800 aláírás gyűlt össze. Menyhárt elmondta: a szlovákiai magyarok hangja akar lenni, és ennek a közösségnek a problémáival akar foglalkozni.

 

„A rengeteg összegyűjtött szavazatnak már komoly súlya van. Akárcsak Szlovákia többi polgára, mi is egyenrangúak vagyunk. Öt évvel ezelőtt Bárdos Gyula vett részt az államfőválasztáson, most én képviselem a magyarok hangját” – jelentette ki Menyhárt.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy míg az előző államfőválasztáson Bárdos volt az egyetlen magyar jelölt, most két ilyen jelölt is van: Menyhárton kívül Bugár Béla, a Most-Híd párt elnöke és a parlament alelnöke is indul a választáson. Az MKP elnöke arra a kérdésre, hogy lát-e reális esélyt a győzelemre, azt válaszolta „meglátjuk, belevágunk”. Menyhárt szerint annak, aki megnyeri az elnökválasztást, egy tisztességes országot kell létrehoznia.

Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló március 30-án esedékes. A jelöltekről szóló javaslatokat január 31. éjfélig kell eljuttatni a parlamentbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?