Sztárunk a VASÁRNAPBAN a Szomáliából menekült lány

Kafiya Said Mahdi

Könnyű leckék címmel egy szomáliai lány nehéz útját mutatja meg Zurbó Dorottya dokumentumfilmje.

Kafiya Said Mahdi tizennégy évesen menekült el hazájából, ahol több mint negyedszázada polgárháború dúl, és ahol évente ezrek halnak éhen. Érzékeny, egyszerre fájó és felemelő alkotás főhőse a lány, aki elszántságával, akaraterejével és kitartásával, akárcsak szépségével, gazellatermetével és megejtő varázsával pillanatok alatt lenyűgözi a nézőt. Veszélyt csak a vele való személyes találkozás jelent. Nagyon kell vigyáznia az embernek, nehogy első látásra beleszeressen.

Kafiya az új élet reményében vágott neki annak az irgalmatlanul hosszú útnak, amely a szunnita országból Közép-Európába vezette. Hogy Magyarországon fog kikötni, azzal ő sem számolt. De gyorsan otthonra lelt Budapesten. Megtanult magyarul, leérettségizett, és most anglisztika szakra jár a Pázmány Péter Egyetemen. Közben dolgozik és modellkedik.

Melyik útvonal vezette Magyarországig? Mit érzett, amikor átlépte a szerb–magyar határt? Megnyugvást, hogy innentől fogva minden jobb lesz? Vagy félelmet, hogy vadidegen emberek között egy egészen más kultúrában kell gyökeret eresztenie? Édesanyja tudja, hogy már a modellszakma is felfedezte? Ha látná az itteni ruhatárát, elfogadná? Mi az, amit Magyarországon nagyon megszeretett? Mi hiányzik a legjobban otthonról?

Hány év múlva kapja meg a magyar állampolgárságot? Vannak-e már rossz tapasztalatai? El tudja képzelni, hogy egyszer visszaköltözik Szomáliába?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?