Danko és a lengyel házelnök főleg az üdülési utalványokról beszéltek

Andrej Danko
Tátralomnic |

Andrej Danko (SNS) parlamentelnök hétfőn a magas-tátrai Tátralomnicon sízett Stanislaw Karczewski lengyel házelnökkel. Többek között az üdülési utalványokról beszéltek, amelyeket ebben az évben vezettek be Szlovákiában.

 

„Összehasonlítottuk az üdülési utalványokat, amelyek náluk teljesen máshogy működnek, mint nálunk. Főleg az adó- és járulékkedvezményt értékelte nagyra. Az összevetésük után úgy gondolom, hogy egy különleges termékkel van dolgunk Szlovákiában, amely a hoteleknek és az idegenforgalomnak is nagy segítséget jelent” – állapította meg Danko. Bízik benne, hogy ha az üdülési utalványok beválnak, akkor ezeket a kisebb létszámú vállalatoknál is be fogják tudni vezetni. „Néha sajnálom, hogy sokan egy ilyen témában is a rosszat keresik, ahelyett, hogy örülnénk, hogy ez a megoldás több pénzt hozhat az egyes régiókba” – tette hozzá a parlamentelnök.

 

Karczewski megjegyezte: a Tátra összekapcsolja a lengyeleket és a szlovákokat, és nagyon örül, hogy a szlovák parlament elnökével sízhetett, illetve hogy megbeszélhették a közös témáikat. „Azt gondolom, hogy az üdülési utalványok bevezetése nagyon érdekes és különleges gondolat. Talán a következő megbízatási időszakban én is megpróbálok bevezetni valami hasonlót” – közölte Karczewski az újságírókkal. Hozzátette: az együttműködési nyilatkozatukról is beszéltek, amelyet Marek Kuchcinskivel, a lengyel parlament alsóházi elnökével közösen fognak aláírni idén februárban vagy márciusban.

A lengyel házelnök a hétfői hivatalos szlovákiai látogatása során Tátralomnicra látogatott, kedden (január 29.) pedig Pozsonyba készül, ahol többek között részt vesz a 40. parlamenti ülésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?