Ott járt a VASÁRNAP: A pokolból is van kiút?

Vasárnap

Tárva-nyitva a kapu, de ez is a terápia része. A nagykeszi reszocializációs központ nem börtön, nem is zárt intézet, fontos, hogy akik idejönnek, akarjanak kezdeni valamit már-már elveszettnek tűnt életükkel, amelyben az alkohol, a játékgépek, a drog az úr. Mert a szenvedélybetegségből is van kiút.

 

A kápolna üres, az otthon lakói zömmel épp az épülő tornateremben dolgoznak, közeleg az átadás ideje. Egy fiatalember a főépület teraszán a havat takarítja, ő igazít el. Tapogatózva érdeklődöm, hogy miért van itt, nehogy elriasszam, hiszen a szenvedélybetegek nem szívesen ismerik be, hogy problémájuk van. Meglepetésemre nagyon közlékeny, elárulja a nevét, hogy honnan való, hány éves, és azt is, hogy az alkohol miatt került ide.

 

Szőcs Kálmán és Gizella református lelkész házaspár 1992-ben hozta létre a Reménység Alapítványt, amely később nonprofit szervezetté alakult, ez működteti az 1995-ben megalapított Reménység Reszocializációs Központot. Kálmán és Gizella az Istentől kapott hit és szeretet átadásával próbálja segíteni, motiválni azokat, akiket a függőség letaszított a mélybe.

Hányan laknak jelenleg az otthonban? Mennyiben határozza meg a törvény az újraszocializálódás legrövidebb időtartamát? Mennyit ajánlanak Szőcsék? Mennyi időbe telhet, amíg valaki magára talál? Mekkora a szerepe a környezetnek, a családnak a gyógyulásban?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára riportját.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?