Basternák-gyilkosság: vizsgálati fogságban az újabb gyanúsítottak

Basternák László
Besztercebánya |

Vizsgálati fogságba küldte a hétvégén a Speciálizált Büntetőbíróság Ógyalla volt polgármesterének, Basternák Lászlónak a meggyilkolása kapcsán gyanúsított Roman O.-t és a Vladimír M.-et.

 

Az ügyben Alena Zs. is gyanúsított, aki jelenleg Ján Kuciak újságíró gyilkosságának megrendelése miatt van vizsgálati fogságban. „A bíró teljes mértékben azonosult az ügyész javaslatával, s mindkét gyanúsítottat vizsgálati fogságba küldte. Az egyiket azért, mert felmerült, befolyásolhatná a tanúkat vagy más lehetséges gyanúsítottakat, a másikat (Vladimír M.-et – a szerk. megj.) pedig azért, mert valószínűsíthető, hogy szabadlábon folytatná a bűnözést” – olvasható a Speciális Ügyészség nyilatkozatában. Katarína Kudjáková, a Specializált Büntetőbíróság szóvivője szerint a két gyanúsított megfellebbezte a döntést, így a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni a vizsgálati fogság elrendeléséről. A bírósági tárgyalás egyébként Kudjáková szerint öt óráig tartott, a gyanúsítottak ártatlannak vallották magukat.

 

„Tiszteletben tartjuk a bíróság döntését, ám nem érthetünk vele egyet. Úgy gondolom, hogy a bíróság nem vizsgálta meg kellőképpen, valóban szükséges-e a vizsgálati fogság elrendelése vagy sem. Ahogy ezt már megszokhattuk, hirtelen előkerült egy tanú, aki nyolc év után visszaemlékezett valamire” – kommentálta a döntést a gyanúsítottak jogi képviselője, Júlia Vestenická.

Basternák Lászlót 2010. július 9én lőtte le a háza előtt Štefan Kaluž egy vadászpuskával, majd elfutott. Basternák fia üldözőbe vette, és egy legálisan tartott fegyverrel az elkövetőre lőtt, és el is találta őt a könyökén. Kalužt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegette, végül 25 év letöltendő börtönt kapott, a megrendelőt azonban nem fogták el. A rendőrség a megfontolt gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítja Roman O.-t, Vladimír M.-et és Alena Zs.-t. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?