Teszt: ötcsillagos figyelem Vietnámban

Pullman Saigon Centre

Milyen alkalomból utaznak? – kérdezi a kedves recepciós. A közelgő szülinapra szerveztük az utazást – válaszoltuk. Az ötcsillagos szálloda már az érkezéskor lenyűgözi a vendégeket – profi személyzet, nagyon szép szálloda, csodás szobák, jó helyszín – de a java még csak ez után jön. A Ho Si Minh-városban található Pullman Saigon Centre hotelben jártunk. 

Ha Vietnámban járunk, akkor szinte bűn kihagyni Saigont (ma hivatalos nevén Ho Si Minh-város). A városban és környékén számos látnivaló várja a turistákat, de az igazi élményt mégis a város hangulata kínálja. Szállás szempontjából pedig ideális célállomás – nagyon sok ötcsillagos szálloda van, amelyek rendkívül kedvező ár/érték arányon foglalhatók, mi most az ötcsillagos Pullman Saigon Centre hotelt választottuk, az ár éjszakánként és személyenként 45 euró, reggelivel. 

 

Elhelyezkedés, lobby

A hotel közel van a városközponthoz, párperces sétával elérhető a belváros, a látnivalók, a piacok. A szálloda már a bejelentkezésnél minden képzeletet felülmúl – kiemelt figyelem, kellemes, dizájnos lobby, látszik, hogy a csillagok száma megfelel a valóságnak. Egy felmérés szerint a vendégek végső elégedettségét éppen ez, vagyis az első benyomások – a lobby, a recepciós kedvessége, a fogadtatás – határozzák meg. Amíg a lányok a papírmunkát végzik, kávéval kínálnak, így a várokozás is kellemesebb. És nem marad el az üdvözlőital-kártya sem, amelyet a 29. emeleten található kilátós bárban lehet elfogyasztani – ideális esetben este, amikor a város fényeiben gyönyörködhetünk, ha éppen nincs özönvízszerű eső, viharral. 

 

Szoba, fürdőszoba

A szobába lépve már nem is lepődünk meg a luxuson – a sarki szoba két falán mennyezetig érő ablakok, a kilátás a 27. emeletről fantasztikus. A szoba modern, tágas, természetesen egy hatalmas laposképernyős tévé is van benne, az ágy minősége is minden igényt kielégít. A piperecikkekkel, friss puha törölközőkkel, köntössel, papuccsal felszerelt fürdőszoba is modern, de az igazi látványosság, a szoba közepén található kád. Abban még az is csobban, aki nem rajong a pancsolásért – a forró kádfürdőből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. A szobából nem hiányzik a minibár és a kapszulás kávéfőző sem. 

 

Szolgáltatások

A szállodában természetesen van medence, edzőterem, különféle masszázsok a SPA-részlegben, a legmodernebb technikával felszerelt helyiség üzletembereknek – erre sem lehet panasz. A szoba ára tartalmazta a reggelit, amelyet egy nagy étteremben lehet elfogyasztani. Hatalmas kínálatból választhatunk, vannak hagyományos reggelik (tojás mindenféle módon, friss gyümölcsök, joghurt, palacsinta, friss pékáruk, sütemények stb.), ázsiai ételek (rizs minden mennyiségben, főtt ételek) és természetesen nem hiányozhat a fantasztikus vietnami leves, a pho sem. Ritkán eszünk reggelire levest, de itt ezt bűn kihagyni. 

 

Figyelmesség

Az első napi barangolás után, visszatérve a szobába meglepetés várt ránk – egy hatalmas csokor rózsa, egy kis csokitorta és egy üdvözlőlap, melyen boldog születésnapot kíván a szálloda vezetése. Igaz, az még pár nappal odébb van, de ebből is látszik, hogy a hotel személyzete mindent megtesz, hogy a vendégek elégedettek legyenek, az ilyen figyelmesség pedig mindenkinek jólesik. Igaz, azt nem tudtuk eldönteni, miért adnak rózsát egy férfinek, de lehet, arrafelé ez a szokás. 

 

Összegzés

Hogy mennyire elégedett egy vendég a hotel szolgáltatásaival, azt leginkább abból lehet kideríteni, hogy mit válaszol arra a kérdésre, hogy ha legközelebb is abban a városban jár, visszatérne-e az adott hotelbe, vagy inkább másikat választana. Itt a válasz egyértelmű, hiszen nem kétség, hogy ha legközelebb Saigonban járunk, akkor újra a Pullman Saigon Centre hotelt választjuk – és ezt ajánlunk olvasóinknak is – hiszen itt ötcsillagos figyelmet kap, luxus szolgáltatásokkal, megfizethető áron. De az is tény, hogy az ember ritkán jár Saigonban.

 

Szabó Laci

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?