Marad a provizórium Szencen

Szenc |

December óta nem sikerült elfogadni a város idei költségvetését. A múlt héten egy soron kívüli ülésen hosszan tárgyalt az önkormányzat a büdzséről, de eredmény nélkül zárult az ülés.

 

Az önkormányzat decemberi alakuló ülésén a legnépesebb képviselői csoport, a Senec Moje Mesto frakciója nem támogatta a költségvetés elfogadását, ezért provizóriummal kezdték az évet a Napfényes tavak városában. A szerdai soron kívüli képviselő-testületi ülés egyetlen pontja a büdzsé elfogadása volt. Dušan Badinský polgármester az ülés elején elmondta, az elmúlt hetekben egyeztettek a frakciók és a polgármester is tárgyalt a képviselőkkel. A költségvetésről szóló vitában valamennyi képviselő felszólalt. Németh Gabriella (MKP) elmondta, annak ellenére, hogy nem elégedettek a büdzsével, decemberben támogatták a javaslatot azért, hogy ne veszélyeztessék a város működését, és abban bízva, hogy a költségvetés módosításánál esélyt kapnak a prioritásaik megvalósítására. Mária Hudáková, a Senec Moje Mesto frakció tagja kifogásolta, hogy az idei évre szóló büdzsét még az előző városvezetés dolgozta ki és leszögezte, konstruktív vitát akarnak a költségvetésről. A képviselő visszautasította, hogy a város vezetése félelemkeltésre használná ki a helyzetet. Az év elején a város honlapján tájékoztattak arról, milyen hátulütői vannak a provizóriumnak: az önkormányzat nem adhat és nem kérvényezhet támogatást, korlátozott anyagi lehetőségek között kell gazdálkodnia. „Együttműködést akarunk, kezdjünk el kollektívaként dolgozni” – szólította fel az önkormányzat tagjait Juraj Gubáni, a harmadik frakció tagja, alpolgármester. Az ülés végén a lakosok is felszólaltak, egyebek mellett elhangzott, hogy az iskolákban gondot okoz a költségvetés hiánya, ugyanis nincs lehetőségük a fejlesztésre, például tanszerek, vagy taneszközök vásárlására.

Jana Turanská (Senec Moje Mesto) azt javasolta, hívják vissza az anyagot és ne szavazzon a testület a költségvetésről. A testület tagjainak többsége, a frakció tagjai és egy független képviselő is támogatta a javaslatot, ezért továbbra sincs költségvetése a városnak. Február elején újra tárgyal az önkormányzat.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?