Korlátozzák a látogatások idejét a Machu Picchunál

*

Január 1-jén új jegyszabályokat vezettek be a perui Machu Picchu látogatói számára, mégpedig úgy, hogy rövidítik a látogatási időt. Az új jegyek legfeljebb négy óráig érvényesek, és az ismételt belépés általában nem megengedett.
 

Nem meglepő az intézkedés, hiszen az elmúlt években szinte egymás lábát taposták a turisták a világ egyik új csodájaként emlegetett látványosságnál. Évente 400 ezren látogatnak ide, és ez az embertömeg már veszélyezteti az UNESCO világörökség egyik legkülönlegesebb látnivalóját, amint arról a CNN és a Travel and Leisure is hírt ad.

A hatóságok az utóbbi években kaptak észbe, ma már többféle módon próbálják csökkenteni a tömeget. A vezetők azt remélik, hogy az új jegyrendszer élhetőbb viszonyokat biztosít a helyszínen és enyhíti a közlekedési csúcsot. Egyúttal arra ösztönzik a turistákat, hogy látogassanak el más perui úti célokra is.


Az Andok hegyláncai között, egy csaknem megközelíthetetlen hegynyergen található az erődszerű város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király parancsára építettek, és 1570-ben hagytak el. Majd négyszáz évig senki nem háborgatta a halott várost. Romjait 1911-ben fedezték fel.

A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka  társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum, ahol a Nap különleges tiszteletének nyomai is megtalálhatók.

Machu Picchut és természetes környezetét 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Hét Új Csodájának egyike lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?