Nógrád és Gömör több útszakaszát hó borítja

Losonc/Rimaszombat/Rozsnyó |

Az éjszakai havazás után a gömöri(Gemer) és nógrádi (Novohrad) régió útszakaszait több helyen is hó borítja - főleg a Losonci, Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásban (okres Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava). Erről a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) tájékoztatott a honlapján.

A Losonci járásban egy centiméter vastagságú friss hó borítja a Losonc és Fülek (Fiľakovo) környéki utak nagy részét, így a fő déli útvonalat, az I/16-os utat, Bzovától (Dolná Bzová) Losoncig.

A Rimaszombati járás lakóinak főleg északon, Nyustya (Hnúšťa) és Tiszolc (Tisovec) környékén kell számolniuk két centiméter vastagságú hókásával. A Chorepa-hágót egy centiméter, a Zbojská-hágót pedig két centiméter vastagságú hó fedi.

A Nagyrőcei járásban Nagyrőce, Jolsva (Jelšava) és Murányalja (Muráň) környékén három centiméter vastagságú havat jelentenek az útkezelők.

A Rozsnyói járásban, a II/533-as úton, Veszverés (Gemerská Poloma) és a Súľová-hágó között kell két centiméter vastagságú hóval számolni. A II/587-es utat Henckótól (Henckovce) egészen a magyar határig teljes hosszában egy centiméter hó borítja. Csetnek (Šítnik) és Rozsnyó között, a II/526-os úton egy centiméter vastagságú hókása van.

TASR

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?