Nagykürtös: Nappal is nyitva tart a hajléktalanszálló

hajléktalan
Nagykürtös |

A nagy fagyokra való tekintettel, amelyek már nemcsak éjjel, hanem nappal is jelentkeznek, január 22-től napközben is nyitva tart a nagykürtösi hajléktalanszálló.

 

„A fedél nélkülieknek már nem kell az utcán fagyoskodniuk, a nagy fagyok idejére nappal is nyitva marad a hajléktalanszálló" – mondta Erika Grega, a nagykürtösi városi hivatal szóvivője, akinek az elmondása szerint az emberek nagy örömmel fogadták a hírt. A szállón így ételt melegíthetnek maguknak, vagy kimoshatják a ruháikat.

A nagykürtösi hajléktalanszálló az idei szezonban 2018. október 15-én nyílt meg, eredetileg este nyolctól reggel nyolcig tartott nyitva. „A szállásért egy éjjelre egy eurót kell fizetni, kivéve azokat, akik igazolást hoznak arról, hogy rászorulók, ők ebben az esetben ötven centet fizetnek egy éjszakára" – folytatta Grega.

A szállást igénybevevőknek be kell tartaniuk a házirendet, tehát nem dohányozhatnak a szálló területén, és nem fogyaszthatnak alkoholt vagy kábítószereket.

Január 23-ig összesen 937 esetben vették igénybe a szállást. A legidősebb ott alvó 76 éves volt, a legfiatalabb 28. A tavalyi téli szezonban 1474 alkalommal aludtak a szállón. A szálló akkor 2017. október 16-tól 2018. április 12-ig állt a rászorulók rendelkezésére. A nagykürtösi hajléktalanszálló 28 fekvőhellyel rendelkezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?