Huszonhárom játékossal, de Macej nélkül utazott a DAC Belekbe

Vida Kristopher

A DAC futballcsapata tegnap elutazott a kéthetes törökországi edzőtáborba, Peter Hyballa vezetőedző 23 játékost vitt magával. Divkovic, Bednár és Száraz sérülés miatt nem tarthatott a többiekkel, Macej kapus pedig nem került be a keretbe, helyette a Leverkusenből kölcsönbe érkezett lengyel Kucz ment Belekbe.

Tomasz Kucz

Az utazó keret – kapusok: Jedlička, Slančík, Kucz; mezőnyjátékosok: Šatka, Huk, Koštrna, Vida Kristopher, Čmelík, Davis, Kalmár, Blackman, Kone, Šimčák, Bilenkyi, Tretyakov, Herc, Csóka, Vida Máté, Baumgartner, Nagy, Kelemen, Malý, Ayong.

„Eddig főleg nagy területeken edzettünk, hogy fejlesszük az állóképességet. Természetesen, a gyakorlásokon mindig ott volt a labda is, hiszen én futballtréner vagyok, nem atlétákat készítek fel. Törökországban már szűkíteni fogjuk a pályát. Négy felkészülési mérkőzésünk lesz a helyszínen, amelyekre rendesen fel kell készülnünk, hiszen nagyon jó ellenfelekkel játszunk majd. A három élvonalbeli csapat ellen a legjobb 12–14 játékos kap majd szerepet, nem szeretnék sokat variálni – nyilatkozta az elutazás előtt Peter Hyballa, a DAC német mestere a klub honlapjának. – Mindenki úgy készül, mint a szezon első mérkőzéseire, hiszen az edzőmeccsek is nagyon fontosak. Szeretném, ha ez egy remek tábor lenne, ahol a játékosok fel tudnának pörögni, és rá tudnának hangolódni a játékra. Vannak sérültjeink is, de ezek tipikusan a felkészülési időszak sérülései. Huszonhárom játékossal indultunk Törökországba, de a helyszínen valószínűleg csatlakozik még 1-2 új játékos is a kerethez.”

Csóka Dániel (Wolverhampton) és Bastian Karsten Ayong (Příbram) után a 19 éves lengyel Tomasz Kucz a sárga-kékek harmadik új szerzeménye, aki a Bayer Leverkusentől jött féléves vendégjátékra, és a DAC elővásárlási joggal rendelkezik a tehetséges hálóőrre. Kucz tizenhat éves koráig a varsói Polónia játékosa volt, aztán a Leverkusenhez igazolt. Ott találkozott Peter Hyballával, aki a 2015/16-os idényben az edzője volt az ifjúsági csapatnál. Stabil tagja a lengyel korosztályos válogatottaknak, jelenleg az U19-es együttesben szerepel. Ősszel a bundesligás csapattal készült, több bajnoki mérkőzésen is a kispadon kapott helyet.

A DAC négy edzőmeccset játszik Törökországban, szombaton a lengyel Lech Poznannal, jövő kedden a dán Esbjerggel, február 2-án, a román harmadik vonalban szereplő Csíkszeredával, február 4-én pedig a szlovén Olimpija Ljubljanával találkozik.

Még egy hír a sárga-kékek háza tájáról, a Ferencváros érdeklődött a panamai Eric Davis iránt, ám végül meggondolták magukat a zöld-fehérek, és nem tettek ajánlatot a 27 éves balhátvédért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?