Éjszakai polgármestert neveztek ki Prágában

*

Jan Stern munkatársaival, elsősorban a belváros és a városi rendőrség képviselőivel együtt a cseh főváros éjszakai életének problémáival foglalkozik majd. A sajtó szerint a lakosságot leginkább a rendkívül zajos éjszakai élet, a bárok és a vendéglők körüli szakadatlan mozgás zavarja.


„Szeretnénk elkerülni a félreértéseket. Az éjszakai polgármester szerepe nem az lesz, hogy járja a várost, és csendre intse a szórakozó embereket. Szisztematikus intézkedéseket szeretnénk hozni a nyugodtabb és kulturáltabb éjszakai élet érdekében, összhangba kell hozni a magán- és a közérdekeket, ami időbe fog kerülni” – magyarázta Hana Trestíková városi tanácsos. Leszögezte: a város vezetésének nem az éjszakai élet visszaszorítása a célja, hanem a kulturált belvárosi szórakozás szabályainak a kialakítása.

Az éjszakai polgármester tisztségének bevezetése összhangban van az önkormányzat azon igyekezetével, hogy módosítsák a Prágáról mint olcsó szórakozási helyről kialakult képet. „Prága az olcsó alkoholnál sokkal többet tud nyújtani” – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. 
Prágát az utóbbi időben évente mintegy hétmillió turista kereste fel, akiknek egy része elsősorban a belvárosi szórakozóhelyeken tölti éjszakája egy részét. A helyi lakosok szerint túl zajosan, és a rendbontások sem ritkák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?