FKM-dupla a gútai teremfocitornán

teremfoci
Gúta |

Kiváló szervezés, nívós meccsek, új barátságok kötése jellemezte a gútai Gooal Academy focisuli által rendezett VI. mérkőzéssorozatot. A fociünnepség két napon át, két korosztályban zajlott két érsekújvári FKM-diadallal.

Az első napon az U11-esek viaskodtak, nyolc csapat lépett pályára. A gútaiak kitettek magukért, mivelhogy három alakulattal neveztek be. Sőt, nem is vallottak szégyent, hiszen a második, a harmadik és a negyedik helyet is megkaparintották. Akadt díjazottjuk is, a legeredményesebb góllövőnek járó serleget Ollé Roland vehette át. A végelszámolásnál az érsekújváriak bizonyultak a legjobbaknak, az FKM tinédzserei az alapszakaszban valamennyi ellenfelüket legyőzték, s mindössze egy gólt kaptak, konkrétan a döntőben a gútai lila mezesektől. Igazán szép teljesítmény.

Másnap az U9-esek mérték össze tudásukat. Az érsekújvári FKM csupán a gútai akadémia fehér mezeseivel döntetlenezett, a többi mérkőzésből sorra győztesen került ki, így méltán vált tornaelsővé. Érdekes, hogy a DAC focistapalántái valamennyi találkozójukat elbukták, mindössze két gólt rúgtak, és huszonnégyszer rezzent meg a hálójuk. A hazaiak remekül szerepeltek, két csapatot indítottak, amelyek a második és a negyedik helyet szerezték meg a hattagú mezőnyben. A focigála legjobb játékosa, Keszeg Áron is az ő soraikból került ki.

„A tudatos és következetes munkának az eredménye mutatkozott meg. Eduard Horáček és Boris Ďurica edzők foglalkoznak a fiúkkal. Egyébiránt tizenegy korosztályos csapatunk van, amelyekben több mint kétszáz gyermek rúgja a labdát. Eredményességünket mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az U11-eseknél hiányzott a tornáról Árendás Ramon és Filip Šill, akik a napokban a DAC-hoz igazoltak” – tájékoztatott Ferenczi Barnabás, az érsekújvári FKM ifjúsági sportért felelős menedzsere.

A nagy horderejű esemény egyik megálmodója és fő előkészítője, Németh Péter elégedett volt a történésekkel. „Az érsekújváriak mindkét fronton megérdemelten vitték el a győztest megillető trófeát. Az U9-eseknél rendkívül kiegyenlített volt a mezőny, és nemegyszer apróságok döntötték el az összecsapások sorsát. Részemről köszönet illeti a pályára lépő gyerekek szüleit, valamint a többi támogatót. Az ő érdemük elsősorban, hogy az összes csapat díszes serleget kapott, és a közel kétszáz ifjú labdarúgót éremmel jutalmaztuk. Mindemellett értékes ajándékcsomagokat is szétosztottunk” – nyomatékosította a Gooal Academy Focisuli koordinátora.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?