Ilyés: Van esélyünk Norvégia ellen

Ilyés Ferenc

A magyar férfi-kézilabdaválogatott ma kora este, 18.00-tól játssza utolsó középdöntős meccsét a norvég válogatott ellen a német–dán közös rendezésű világbajnokságon. 
 

Kellett a szünet


A Tunézia ellen megvívott sorsdöntő meccs után két szünnapja is volt a válogatottnak. A hétfő a fejek kiszellőztetéséről szólt, a játékosok próbáltak minél kevesebbet foglalkozni a kézilabdával. Wellness és közös gulyáslevesfőzés is helyett kapott a programban. 
A vasárnapi mérkőzést követően a tunéziaiak ellen remekül játszó Lékai Máté és Balogh Zsolt is hazautazott. A veszprémi irányító így újra találkozhat vasárnap világra jött kisfiával, Noéval, de a tervek szerint kedden reggel már érkezik is vissza a csapathoz. 
„Zsoltiról egyelőre nem tudunk semmi biztosat, nekünk úgy kell készülnünk, hogy nélküle kell kiállnunk a norvégok ellen” – mondta Vladan Matics szövetségi kapitány.


„Mindenképp szükség volt egy kis lazításra. Lehet, hogy nem a legjobb, ha kiesünk a ritmusból, de fejben nagyon kellett ez a szünnap, hogy ne foglalkozzunk a kézilabdával. Azért este a tévében követni fogjuk, mit játszanak a norvégok és a dánok” – mondta Ilyés Ferenc csapatkapitány.


Számolgatás


Mivel hétfő este Norvégia legyőzte Svédországot, az is eldőlt, hogy a magyarok nem végezhetnek a csoportjuk harmadik helyén, így maximum a hetedik helyért játszhatnak. Jelenleg Ilyésék állnak a középdöntős csoportjuk negyedik helyén. Ahhoz, hogy megtartsák ezt a pozíciót, az kell, hogy ma legyőzzék vagy döntetlenezzenek Norvégiával. Egy vereség esetén figyelni kell a Tunézia–Egyiptom mérkőzésre. Ha Egyiptom győz, pontszámban beéri a magyar válogatottat, és mivel a két csapat egymás elleni mérkőzése döntetlen lett, ezért a két csapat gólkülönbsége vagy a több lőtt gól számít majd a végső elszámolásban. A magyarok előnye, hogy a Tunézia–Egyiptom meccset délután 15.30-tól rendezik, így mire pályára lépnek, már tudni fogják, hogy milyen arányú vereség férhet bele a negyedik hely megőrzéséhez. Jelenleg Magyarország mínusz 1-es gólkülönbséggel rendelkezik, Egyiptom mínusz 13-mal, tehát egyiptomi győzelem esetén ebből a 12 gólos előnyből kell megtartani akár csak egyet is.


Ennek ellenére a magyarok győzni szeretnének. „A skandináv kézilabda köztudottan nagyon erős, még nem sikerült ilyen stílusú csapat ellen nyernünk a vb-n. Ez a norvég csapat is ezüstérmes volt a legutóbbi világbajnokságon, de talán most nincs annyi átütőerő benne. Ha a norvégok jó eredményt akarnak elérni, ellenünk is győzniük kell, de úgy érzem, van még bennünk tartalék és tartás, mindent meg fogunk tenni a sikerért” – ecsetelte Ilyés. 


Bánhidi Bence, a Szeged játékosa azt is tudja, milyen taktika kell a skandinávok ellen. „A visszafutás a legerősebb fegyverük, vagyis meg kell szerveznünk a cseretaktikát, és ha valaki felugrik lőni, annak is azonnal vissza kell zárnia védekezni” – mondta a beálló.
A hetedik helyért a magyaroknak valószínűleg a spanyol vagy a horvát csapattal kell majd megmérkőzniük.

(MTI, mgy)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?