Szelektív szeretet

l

A szeretet és a szeretethiány életünk vissza-visszatérő kérdése. A legtöbb ember órákat volna képes beszélni róla, miközben sokan nem is tudják, mi az. Sokszor állítjuk magunkról, hogy szeretünk, ez vezérel bennünket. Közben pedig megesik, hogy a legkevésbé szeretet az, amit annak szoktunk hinni, nevezni.

Természetesen divatos, sokat hangoztatott fogalomról van szó. Sajnos azonban nem csak a jó szándék által vezérelt emberek szótárát ékesíti. Ez a kifejezés rengeteg esetben álca. Belegondoltál már, mi minden vezérelheti azt az embert, aki a szeretet mögé bújva cselekszik? Hogyan tudod ezt leleplezni? Mielőtt bárkire is elkezdenél mutogatni, fedezd fel magad! Vedd észre, mikor valódi és mikor csak ámítás, önámítás önzetlenséged hangoztatása.

Bármennyire furcsán hangzik is, szeretet egy van. Minden más nem az. Pedig sokszor különféle jelzőkkel illetjük. Feltétlen szeretet, testvéri szeretet, önzetlen szeretet, számtalan változatát sorolhatjuk fel. Miközben ezt tesszük, kevesen gondolkodnak el rajta, hogy amit a felsorolt jelzőkkel illetünk, az sokszor csak félelem, önzés, érdek és más észrevétlen vágyak álarca.

Ha voltak kapcsolataid (párkapcsolat, barátság, munka), amelyekben azt állítottad, hogy szerettél, de elválásotokkor gonosz tettek és gondolatok lettek úrrá rajtad, leleplezheted magad. A valódi szeretetnek ugyanis nincs feltétele vagy fokozatai. Vagy van, vagy nincs. Ilyen egyszerű.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?