Nagyszombat megye 20 páciens kezelését támogatja Sopronban

A kórházak most sem számíthatnak több pénzre
Nagyszombat |

Nagyszombat Megye Önkormányzata ebben az évben 20 páciensnek támogatja a kezelését a soproni Rehabilitációs Intézetben. A megye sok éve együttműködik az intézettel, ahol a pácienseket a repetitív transzkraniális mágneses ingerlés módszerével kezelik. A módszert nem alkalmazzák Szlovákiában, és a biztosítók nem térítik a kezelés költségeit.

 

Az egy főre jutó maximális támogatás összege 500 euró. Eddig összesen 140 kérelmezőt kezeltek így, ami 70 000 eurós támogatást jelent. Az érdeklődők március végéig fordulhatnak az ügyben a Nagyszombat Megyei Önkormányzat hivatalának munkatársához, Daniela Nagyovához. A kitöltendő nyomtatvány megtalálható az önkormányzat honlapján. Összesen 10 000 eurót lehet erre a célra fordítani – tájékoztatott Patrik Velšic, a TTSK szóvivője.

Egyre nő azoknak a száma, akik a megyei önkormányzattól anyagi támogatást igényelnek a kezelésre. A legtöbb esetben olyan szülőkről van szó, akiknek a gyermeke valamilyen neurológiai jellegű problémával küzd.

A megye ezenkívül a pöstyéni Adeli Medical Centerben való kezeléseket is támogatja. Tavaly 21 páciensnek segítettek, összesen 16 485 euró értékben. A támogatás kiosztásával ebben az évben is számolnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?