Vasárnapig látogatható a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvására

Berlin/Pozsony |

Múlt pénteken nyílt és egészen január 27-ig várja a látogatókat a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vására, a berlini Nemzetközi Zöld Hét. Szlovákia 4 kiállítóval, 126 négyzetméteren várja a látogatókat.

Több mint 1700 kiállítóval, 115 ezer négyzetméteren nyílt meg a Nemzetközi Zöld Hét (International Grüne Woche – IGW) Berlinben, amelyen Szlovákia közösségi megjelenéssel képviselteti magát. A szlovák standot Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter nyitotta meg. „Tavaly, 11 éves szünet után sikerült újra részt vennünk a vásáron, és a pozitív visszajelzések alapján erre idén is sort kerítettünk. Ezúttal négy szlovákiai társaság – a besztercebányai sörgyár, a fagyasztott termékeket gyártó poprádi HO&PE Family Kft., a báni Milsy tejfeldolgozó és a pékipari termékeket gyártó dunaszerdahelyi Minit Slovakia Kft. – mutatkoznak be, amelyek Szlovákiában együttesen több mint 800 embernek adnak munkát” – nyilatkozta Matečná.

Idén több mint 400 ezer látogató jelenlétére számítanak a 10 napos rendezvény alatt a Nemzetközi Zöld Hét szervezői.

Az IGW 93 éves történetében az idén mutatkozik be a legtöbb kiállító, 61 országból 1750-en.

Önálló nemzeti standdal 36 ország jelentkezik, ami szintén rekord. A vásár jelentőségét mutatja az is, hogy a berlini Nemzetközi Zöld Hét az európai agrárminiszterek és agrárszakmai képviselők legfontosabb találkozóhelye, és így az egyik leghatékonyabb eszköze az agrárkereskedelmi együttműködés erősítésének. A legfőbb kísérőrendezvény az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum (GFFA), amelynek központi témája a digitalizáció. (TASR, MTI, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?