Egy kisbaba is utazott a Fülöp herceg kocsijával ütköző autóban, két sérült van

Fülöp herceg
London |

Kórházi ellátást igénylő töréses sérüléseket szenvedett annak az autónak az egyik utasa, amely csütörtök este a brit uralkodó férjének járművével ütközött össze. A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint az edinburghi herceg kocsijával ütköző autóban egy csecsemő is utazott, de neki nem történt baja.

 

Az idén 98 esztendős Fülöp herceget a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte baleset, amikor Land Rover terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval.

A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult. II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.

A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség pénteki tájékoztatójában megerősítette, hogy Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi egyik utasának, egy 45 éves nőnek eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő a térdén szenvedett vágásos sérüléseket. Az első hírek arról szóltak, hogy a herceg kocsijával ütköző jármű utasai könnyebben sérültek meg, és a helyszínen ellátták őket. A pénteki rendőrségi tájékoztatás szerint azonban mindkettőjüket a közeli King's Lynn városának kórházába szállították, ahonnan ellátásuk után hazaengedték őket.

A norfolki rendőrség beszámolója szerint a személyautóban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő azonban nem sérült meg.

A rendőrség közölte, hogy a két autó vezetőjét, így Fülöp herceget is alkoholtesztnek vetették alá, de a szonda mindkét esetben negatív eredményt mutatott.

A rendőrségi közlemény szerint a baleset körülményeit a személyi sérüléssel járó közúti balesetekre vonatkozó szabályok alapján vizsgálják, és a hatóság meghozza a vizsgálati eredménynek megfelelő intézkedést.

Fülöp herceg nem szorult kórházi ellátásra, a baleset után visszavitték Sandringham kastélyába. Itt elővigyázatosságból rövid orvosi vizsgálatnak vetették alá, de az udvar szerint nem szenvedett sérülést.

Fülöp és felesége, az idén 93 esztendős II. Erzsébet királynő is rendszeresen maga vezeti autóját, ha vidéken tartózkodnak és nem hivatalos programra tartanak. Mindkettőjüket rendszeresen lehet látni járművezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák - Windsor, Sandringham, Balmoral - környékén.

 

Amikor Barack Obama volt amerikai elnök és felesége 2016 áprilisában, Obama hivatalos londoni látogatása során felkereste a királynőt és férjét a windsori királyi rezidencián, a parkban leszálló helikoptertől a kastélyig vezető úton az akkor 95 esztendős Fülöp vezette az uralkodót és az elnöki házaspárt szállító autót.

Edmund King, a legnagyobb brit autóklub, az AA vezérigazgatója a BBC televíziónak nyilatkozva pénteken kijelentette: Fülöp balesete is mutatja, hogy ideje lenne legalább a 70 évnél idősebb járművezetők esetében szemészeti vizsgálathoz kötni a vezetői engedély meghosszabbítását.

Nagy-Britanniában jelenleg nem kötelező az orvosi vizsgálat a jogosítvány megszerzéséhez, de a törvények alapján a járművezetők büntetőeljárás terhe mellett kötelesek értesíteni a közlekedésrendészetet, ha egészségi állapotukban - például látásélességükben - olyan változás történt, amely érintheti a közlekedésbiztonságot.

Az AA vezetője szerint mindazonáltal nem helyénvalók azok a vélekedések, hogy korlátozni kellene az idős emberek járművezetési jogait, mert a statisztikák éppen azt mutatják, hogy a fiatalok, főleg azok, akik frissen szerezték jogosítványukat, sokkal nagyobb eséllyel okoznak balesetet, mint a rutinos és megfontolt öreg autósok.

A helyi tanács pénteken bejelentette: az eddigi óránkénti 60 mérföldről 50 mérföldre - 96 kilométerről 80 kilométerre - csökkenti az érintett útszakaszon a sebességkorlátozást és sebességmérő kamerákat is felszerel a környéken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?