Három sárosfai fiatalt kórházban kezelnek, összefügghet a sárosfai szennyezéssel

Sárosfa
Dunaszerdahely |

A közlekedésügyi minisztérium szerint nem bizonyosodott be a veszélyesanyag szivárgás, a tárca és a kórház cáfolja, hogy ellátásra szorultak volna a munkások. A dunaszerdahelyi kórházba azonban három fiatalt bevittek a szivárgás után.

„A focipályán voltunk, majd négy óra körül azt éreztem, hogy fáj a hasam. Fél hat körül, amikor megtudtuk, hogy mi történt, odamentünk és megnéztük, körülbelül három percet lehettünk ott. Otthon már rosszabbul lettem, hánytam és vérzett az orrom. Fél nyolc körül egy ismerősöm behozott a kórházba. Tegnaptól körülbelül négyszer vettek tőlem vért, de semmit nem mondanak” – nyilatkozta az egyik sárosfai fiatal, aki az éjszakát is a dunaszerdahelyi kórházban töltötte. Hozzátette, hogy másokat is kezelnek, rajta kívül ketten vannak kórházban hasonló tünetekkel. „A többiek mondták, hogy enyhe gázszagot éreznek, de én csak füstöt éreztem” – folytatta a fiú.

Karolína Ducká a közlekedésügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy tizenkét munkást kivizsgáltak, de nem találtak náluk mérgezésre utaló nyomokat, a vizsgálatok elvégzése után távozhattak. Jana Fedáková a dunaszerdahelyi kórházat üzemeltető Svet Zdravia vállalat szóvivője azt nyilatkozta, hogy egy munkást sem kezelnek a kórházban, de lapunk kérdésére megerősítette, hogy tegnap három fiatalt bevittek. „Az ő esetükben felmerült, hogy az egészségi állapotuk összefügg a történtekkel. A vizsgálatok azonban nem erősítették meg, jelenleg megfigyelés alatt vannak” – tájékoztatott Fedáková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?