Serie A - A sereghajtó Chievo látogat az éllovas Juventushoz

Cristiano Ronaldo
Torino |

A címvédőként éllovas Juventus a sereghajtó Chievót fogadja az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén hétfő este.

 

A mezőnyben egyedül veretlen torinói alakulat pályaválasztóként csak egy bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni a szezonban, miközben a Chievo vendégként nyeretlen, négy döntetlen mellett ötször kapott ki. A sereghajtó a rossz szezonkezdetet követően valamelyest magára talált, a legutóbbi nyolc fordulóban csak egyszer szenvedett vereséget, de eddig csak a Frosinonét sikerült legyőznie. A friss olasz Szuperkupa-győztes Juventus azonban más szintet képvisel. Az AC Milan ellen 1-0-ra megnyert szerdai találkozójukat a szaúd-arábiai Dzsiddában rendezték ugyan, de a bajnoki találkozóig öt nap áll rendelkezésre Cristiano Ronaldóéknak a pihenésre.

A torinói játékosok utazás miatti fáradtságára így aligha számíthat a Chievo, amely 31 bajnoki összecsapásukon csak egyszer győzte le nevesebb riválisát, 23 vereség és hét döntetlen mellett. A Juventus pályaválasztása esetén 11 győzelem mellett négyszer ért el döntetlent a Chievóval szemben, a veronai együttes legutóbb három és fél évvel ezelőtt jutott ponthoz Torinóban, ahol azóta kétszer úgy kapott ki, hogy még gólt sem szerzett.

Két rangadóra kerül sor a hét végi fordulóban: a szombati nyitómérkőzésen az AS Roma (6. helyen áll a tabellán) a Torinót (9.) fogadja, míg a vasárnapi játéknap utolsó összecsapásán a Lazio (4.) a Napolihoz (2.) látogat.

A Torino - amely vendégként tíz mérkőzés után még veretlen - római győzelme esetén pontszámban beérné a fővárosiakat. A bajnokságban azonban erre a bravúrra legutóbb 2007 májusában volt képes, azóta pedig nyolcszor kikapott. Az erőviszonyok az otthon nyolc győzelmet arató és kétszer döntetlenre végző Napoli esetében - a kulcsember Marek Hamsik sérülése ellenére - is hazai sikert ígérnek. A Laziónak amúgy sem megy az elmúlt években a nápolyiak ellen, akik a legutóbbi hét találkozón nem kaptak ki a fővárosiaktól, ezeken ráadásul hatszor győztek.

 

Érdekes

Serie A, 20. forduló:

    szombat:
    --------
AS Roma-Torino 15.00
Udinese-Parma 18.00
Internazionale-Sassuolo 20.30

    vasárnap:
    ---------
Frosinone-Atalanta 12.30
Fiorentina-Sampdoria 15.00
SPAL-Bologna 15.00
Cagliari-Empoli 18.00
Napoli-Lazio 20.30

    hétfő:
    ------
Genoa-AC Milan 15.00
Juventus-Chievo 20.30

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?