Híd: A brexitről szóló megállapodás zsákutcába jutott

Bugár Béla
Pozsony |

A brexitről szóló megállapodás Londonban zsákutcába jutott. Az, aminek a tanúi vagyunk, a populizmus iskolapéldája, amely politikai és társadalmi bizonytalansághoz vezetett az Egyesült Királyságban és az EU-ban is. A Most-Híd párt így reagált szerdán a brexitről szóló megállapodás brit alsóházi elutasítására.

A brit parlament kedden (1. 15.) elutasította a megállapodást, amelyet Theresa May miniszterelnök kormánya kötött Brüsszellel. A megegyezést csupán 202 képviselő támogatta, az ellenszavazatok száma 432 volt. Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból március 29-én esedékes. Amennyiben a megállapodást addig nem fogadják el, illetve nem iktatják törvénybe, fennáll a rendezetlen kiválás (az ún. kemény brexit) veszélye. 

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő sajnálattal vette tudomásul a brit parlament brexitmegállapodásról hozott döntését. A miniszterelnök szerint fel kell készülni arra a lehetőségre, hogy Nagy-Britannia megegyezés nélkül fog kilépni az EU-ból. Hozzátette: Szlovákia kész olyan megoldásokat keresni még március 29-ig, amelyek biztosítanák, hogy a brexit a lehető legkisebb negatív hatással legyen a polgárok és a vállalkozók életére.

Pellegrini hétfőre, január 21-re összehívta a brexittel foglalkozó tárcaközi koordinációs csoport ülését, hogy megvitassák, Szlovákia mennyire felkészült az Egyesült Királyság EU-ból való kiválására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?