Mire figyelsz?

l

Van egy titok, amely azt befolyásolja, mekkora nyugalomban töltjük mindennapjainkat. Ez az apróság határozza meg azt is, hogyan jövünk ki más emberekkel, és mennyit dühöngünk egyedül.

Figyelmünk összpontosítása az, ami hangulatunkat leginkább befolyásolja. Biztosan találkoztál már olyanokkal, akik nagyrészt rossz dolgokra koncentrálnak. Az ösztönösen rosszkedvű emberek a körülöttük levő történésekben és emberekben legfőképp a gonoszságot veszik észre, s azt is erősítik. Aki nem figyel kellőképpen az ilyen berögződéseire, értetlenül csodálkozhat, miért veszi körül annyi rosszakaró és komor ember.

A világot figyelmünk teszi olyanná, amilyennek érzékeljük. Ez nem az jelenti, hogy mindenben görcsösen csak a jót kell látnunk. Az azonban rajtunk múlik, mennyire összpontosítunk a rosszra. Vannak emberek, akik más emberek tetteiben ösztönösen a gonoszságot látják. Ha ez időnként veled is megtörténik, jusson eszedbe, hogy tévedhetsz.

Barátokról, családtagokról és idegenekről is hajlamosak vagyunk rosszat feltételezni. Ugyanígy képesek vagyunk túlzott figyelmet szentelni embertársaink hibáinak, amelyekből aztán konfliktusokat szítunk. Így megmérgezzük családi és baráti kapcsolatainkat.

Mindenkinek létezik árnyoldala, senki sem kivétel alóla. Hibázunk, tévedünk, és néha bántunk is másokat. Így értelmetlen a nap minden pillanatában erre koncentrálni.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?