GALÉRIA: Trump hamburgert szolgált fel vendégeinek a Fehér Házban

trump hamburger

Gyorséttermekből rendelt menüvel volt kénytelen kínálni vendégeit Donald Trump amerikai elnök hétfőn, amikor a Fehér Házban banketten fogadta az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatának, a Clemson Tigersnek a tagjait.

Trump, aki imádja a hamburgereket, ráadásul maga rendelte meg és fizette ki a 300 hamburgert, valamint sült krumplit, pizzát és más finomságot, mivel a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van.

 A Fehér Ház séfje ilyen alkalmakkor természetesen jóval különlegesebb ételkölteményekkel kápráztatja el a vendégeket Abraham Lincoln portréja alatt az ebédlőben, ám az ezüst tálcákon most a McDonald's, a Burger King és a Wendy's gyorséttermi láncok ételei sorakoztak.

"Van pizza, 300 hamburger, sok-sok sült krumpli, az összes kedvenc kajám"

- mondta el Trump újságíróknak, miközben egy fehér házi alkalmazott meggyújtotta a gyertyákat az ebédlőben. "Amerikai gyorsételeket rendeltünk, én magam fizettem... Sok nagyon nagy ember jön vendégként, akik szeretnek enni, ezért úgy gondoltam, hogy mulassunk egy jót" - magyarázta.

"A kormányzati leállás miatt tettünk így. Biztosítani akartuk, hogy minden rendben legyen, ezért küldtünk rendelést és ezt kaptuk" - tette hozzá.

Trump a játékosokat fogadva közölte, hogy nem akarta elhalasztani az eseményt a hivatalok munkájának újraindulása utánra, amely az eddig leghosszabb az Egyesült államok történetében.

Hétfőn lépett 24. napjába a részleges kormányzati leállás az Egyesült Államokban, mivel a felek hetek óta nem tudnak megállapodni abban, hogy a kormányzati működésre megszavazott költségvetés tartalmazza-e az amerikai-mexikói határra tervezett fal 5,7 milliárd dolláros építési költségeit. Donald Trump elnök ragaszkodik az igen költséges fal felépítéséhez, a törvényhozás demokrata párti vezetői azonban csak arra hajlandók, hogy a költségvetés megszavazása és valamennyi kormányzati hivatal munkájának újraindulása után tárgyaljanak a határfalról. 

A szövetségi kormányzat mintegy negyede nem működik. Csaknem 800 ezer kormányzati alkalmazott dolgozik fizetés nélkül, és közülük 380 ezret kényszerszabadságra küldtek.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?